Alman Lahn Dill ile Osmangazi'den iki ortak proje

Almanya'nın Hessen eyaleti Lahn Dill Kreis ilçesi ile Bursa Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolünün ardından, iki ilçe arasındaki ilk iş toplantısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haaraççıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Osmangazi ve Lahn Dill Kreis heyetleri, işbirliği yapılabilecek alanlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başta eğitim olmak üzere yönetim modelleri ve projeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda çevre, yenilenebilir enerji, eğitim, afet risk yönetimi gibi alanlarda işbirliği ve proje paylaşımı noktasında ortak görüş belirlendi. Hızlı bir şekilde projelerin oluşturulmasına da karar verilen toplantıda, ilk iki projenin 2013 yılında başlatılması kararı çıktı. Önümüzdeki günlerde altyapısı hazırlanacak olan afet risk yönetimi ile çevre ve yenilenebilir enerji alanlarında projelere start verilecek.

Kardeşlik anlaşması için Bursa'ya gelen ve iki gün boyunca Bursa'yı gezen Alman heyetini, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Mudanya Montania Otel'de düzenlenen yemek ile uğurladı. Yemeğe, Lahn Dill Kreis ilçe Kaymakamı Wolfgang Schuster, Meclis Başkanı Elisabeth Müller, Kaymakam Yardımcısı Günther Kaufmann Ohl, Lahn Dill Kreis Milletvekilleri Paul Wilhem Janssen, Mürvet Öztürk, ilçe Meclis Üyeleri Hors Euler, Ursula Landau, Lahn Dill Kreis Ticaret Sanayi Odası temsilcisi Amin Moawad, Dış İlişkiler Koordinatörü Birgit Klein, Belediye Meclis Üyeleri Udo Volck, Gudrun Felki katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber