Bira festivali tepkiler üzerine sessiz sedasız açıldı

Antalya'da geçtiğimiz yıllarda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bira festivali (Oktoberfest) bu yıl 4'üncü kez düzenleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival, tepkiler üzerine bu yıl açılış töreni yapılmadan sessiz sedasız başladı.

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen bira festivali 21-23 Eylül tarihleri arasında Antalya Cam Piramit yanında bulunan boşluk alanda gerçekleştiriliyor. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la birlikte gelenek haline getirilen festival tepkilere rağmen bu yıl da yapılması kararlaştırılmıştı. Festivalin başladığı ilk 2 yıl Mustafa Akaydın, 3'üncüsünde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin bira fıçısı üzerinde bulunan çeşmeye tahta balyozla vurarak festivalin açılışını yapmıştı. Ancak bugün 15.00 itibariyle başlayan festivalin açılış töreni yapılmaması dikkat çekti. Organizatör firmadan da açılışla ilgili herhangi bir duyuru yapılmazken, sadece bilbordlarda festivalin başlayacağı gün ve saat yer aldı.

Bira festivalinin organizatörü Özgür Emeklioğlu, festivalin ilgi çeken bir proje olduğunu söyledi. Yıllar önce bu fikri ortaya koyarak uyguladıklarını ifade eden Emeklioğlu, festivali Almanya'dakine benzetmeye çalıştıklarını söyledi. Emeklioğlu, basın mensuplarının yıl neden fıçı patlatmadan ve açılış töreni yapılmadan festivalin başladığı sorusuna, ?Biz böyle bir şey gerçekleştirmek istemedik. Çünkü çok farklı noktalara gidiyor. Biz Antalya halkı ve turistler için çok farklı bir etkinlik ama basında amacının dışında yer alması olmuyor. Sosyal amaçlı ve keyifli bir etkinlik. Bunun hiçbir siyasi ya da politik bir yapısı yok. Dolayısıyla biz organizasyonun sadece eğlenceli, turizme faydalı, esnafa faydalı yönü ile ele almak istiyoruz. Ve farklı fotoğraflar vermek arzu etmiyoruz.? diye cevap verdi.

?TERÖRİSTLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEMEK İÇİN İPTAL ETMEDİK?

Emeklioğlu, festivalin büyükşehir belediyesi tarafından iptalinin istendiğinin hatırlatılması üzerine, ?Bizden bir görüş aldılar. Dediler ki ?Son yaşanan olaylar nedeniyle bunun ertelenmesi ya da iptali mümkün müdür?' diye. Biz de onlara diğer vatandaşlarımız kadar hassasız dedik. Üzüntü duyuyoruz. Fakat uluslararası platformda bu kadar ilgi gören, turistlerin çok ilgi gösterdiği, turların geldiği ve şirketlerle paket antlaşmalarının yapıldığı ve uluslararası platformda yeri olan etkinliğin iptali terör olaylarını yapanların ekmeğine yağ sürmek olur. Bunun bir anlamda iptal edilmemesi fikrini verdik. Ama en az herkes kadar üzüntülüyüz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber