Başkan Tuna: Kardeş şehir ilişkileri kağıt üzerinde kalmamalı

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kardeş şehir ilişkilerinin kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamit Tuna, Kırgızistan'ın Celalabat kentinden gelen heyeti makamında ağırladı. Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları etkinlikleri kapsamında Mersin'de bulunan; bürokrat, iş adamı, akademisyen, sanatçı ve öğrencilerden oluşan Kırgız heyet, aynı ülkenin Özgen şehriyle kardeş şehir olan Toroslar Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Celalabat Belediye Başkanı 1.Yardımcısı Talant Egemberdiev, heyet adına bir konuşma yaptı. Konuşmayı Türk Dünyası Celalabat İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asıf Yoldaş, Türkçeye çevirdi. Egemberdiev, Mersin'de kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Egemberdiev, ?Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna daha önce Kırgızistan'ı ziyaret etmişti ve kendisiyle tanışma fırsatı bulmuştuk. 11.Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları programı kapsamında geldiğimiz Mersin'de Başkan Tuna'yı makamında ziyaret etmek istedik. Göstermiş olduğu misafirperverliğinden dolayı büyük mutluluk duyduk.? dedi.

Kardeş şehir ilişkilerinin kâğıt üzerinde kalarak değil karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak devam etmesi için çaba gösterdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise ?Heyete bizi makamımızda ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi olarak Kırgızistan'ın Özgen şehri ile kardeş şehir protokolü imzalamak amacıyla Kırgızistan'ı ziyaret etmiştik. Burada iki şehir arasındaki kardeşlik ve yardımlaşma ilişkilerinin sadece kâğıt üzerinde kalmasından değil, bu ilişkilerin devam etmesi noktasında dileklerde bulunmuştuk. İki ülke arasındaki kültürel, siyasal, ekonomik ve sosyal ilişkilerimizin devam edeceğini ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber