Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseri'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit komiser yardımcısı Adem İlkkılıç ve şehit uzman çavuş Ferhat Kaplangiray'ın ailelerini ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldız, Yahyalı ilçesi 100. Yıl Mahallesi'nde oturan şehit komiser yardımcısı Adem İlkkılıç'ın babası Mehmet İlkkılıç'ı ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Ziyarette, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Ziyarete, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı da katıldı.

-Şehit ailesine ev-

Yıldız ve beraberindekiler daha sonra şehit uzman çavuş Ferhat Kaplangiray'ın Yahyalı'ya bağlı Burhaniye köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Yıldız ve beraberindekiler, Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan çadırda, şehit babası Cezmi ve kardeşi Emrah Kaplangiray'a taziyelerini iletti. Burada da Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Büyükşehir belediyesi tarafından şehidin ailesine hediye edilen Kayseri TOKİ konutlarındaki evin tapu tahsis belgesi de baba Cezmi Kaplangiray'a verildi.

Bakan Yıldız, daha önce telefonla görüştüğü ve köye gelmek için söz verdiği şehidin annesi Ayşe Kaplangiray'ı da evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Ziyarete, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cahit Bakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu da katıldı.

Bu arada, Yıldız ve beraberindekiler, Burhaniye köyüne gelişleri sırasında Özkoyuncu Madencilik'e ait demir madeninde incelemede bulundu.

Maden ocağının yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi alan ve işçilerle sohbet eden Yıldız, madenin, Türkiye'nin en önemli demir cevheri yataklarından olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber