'Ben kimseye görevini kötüye kullan demedim'

Haber Giriş : 11 Eylül 2005 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Erdil'in eşi vazo parasını askeriyeye ödettiği iddiasıyla yargılandığı davada kendini böyle savundu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Satmalına Komisyonu'nun alımlarına yönelik davanın sanıkları arasında yer alan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil'in ifade vermeye gitmemesine, tebligatın eline ulaşmamasını bahane gösterdiği öne sürüldü. Mahkeme tebligatının ev adresi yerine Fenerbahçe Orduevi'ne gönderilmesi nedeniyle davadan haberdar olmadığını belirten Erdil'in haberlerin ardından avukatı Turgay Sarıakçalı ile birlikte İstanbul 3. Kolordu Askeri Mahkemesi'ne giderek talimatla ifade verdiği ortaya çıktı. Avukat Sarıakçalı'nın geçen celse mahkemeyi bu konuda bilgilendirmesinin ardından Erdil'in 28 Temmuz'da İstanbul'da ifade verdiği ifade, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne gönderilerek dava dosyasına konuldu. 13 Eylül'de yapılacak duruşmada okunacak olan ifadesinde, Erdil'in suçlamaları reddettiği öğrenildi. Erdil, ifadesinde şunları belirtti: "Kristal vazoyu konut için aldık. Eşimin görev süresi dolduktan sonra, diğer demirbaşlar gibi vazo da konutta kaldı. Ben kimseye, faturanın şişirilmesini söylemedim. Kimseye görevini ihmal et de demedim. Suçsuzum."

Emir subayı yardımcısı farklı ifade vermişti
Erdil'in ifadesine karşın davanın tanıklarından, eski emir subay yardımcısı Hayrettin Günova, mahkemede verdiği ifadede şunları söylemişti: "Hanımefendi eşyaları kendi alır, biz paketleri görmezdik. Bize, bu komuta için alınmıştır, diyerek fatura verir, bunu imzaya götürürdük. Füsun Hanım, şahsına eşya aldığında parayı öderdi. Komuta katı veya hediye içinse, bu durumu ikmal binbaşı Tanju Türk'e bildirirdik. Eşyaların şahsi mi komuta katına mı alındığı yönündeki denetim ise yine bizzat Füsun Erdil tarafından yapılırdı."

İddianamede geçen suçlama
İddianameye göre, Oramiral İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil, Ankara Beymen mağazasından kristal bir vazo aldı. Bilsan Billuriye isimli firma vazonun bedeli olan 3 milyar 117 milyon lirayı Beymen'e ödedi. Daha sonra Bilsan Billuriye söz konusu vazo için 6 milyar 992 milyon tutarında bir fatura düzenledi. Faturayı onayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Satın Alma Komisyonu Başkanlığı, 6 milyar 992 milyon lirayı Bilsan Billuriye'ye ödedi. Füsun Erdil hakkında, askeriyeyi 3 milyar 875 milyon liralık zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açıldı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber