Buse, lise formasını giyemeden sır oldu

Adana'da okulların açıldığı gün terziye tadilat için verdiği yeni lise formasını almaya giden 14 yaşındaki Buse K., ortadan kayboldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Sarıçam İlçesi'nde oturan 38 yaşındaki Ramazan K. ile 34 yaşındaki Fatma K. çiftinin en büyük çocukları Buse K., 17 Eylül'de Sevim Tekin Lisesi 1'inci sınıfa başladı. Okulun ilk günü ders kitaplarını ve okul formasını alıp evine gelen Buse K., kıyafetini tadilat yaptırmak amacıyla evden çıktı, bir daha da dönmedi. Geç saatlere kadar Buse K.'yı arayan anne Fatma K., tüm aramalarına karşın kızına ulaşamadı. Şehirlerarası nakliyat yapan bir şirkette şoför olarak çalışan baba Ramazan K.'nın Adana dışında olması nedeniyle anne Fatma K., kızının bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp dilekçesi verdi.

Kızının aynı mahallede oturan 17 yaşındaki O.B. tarafından kaçırılmış olabileceğini iddia eden Fatma K., Buse'nin hiç giymediği okul forması tişört ve pantolona sarılıp gözyaşı döktü. Fatma K., "Ben bir anneyim, kızıma ulaşmak için çalmadık kapı bırakmadım. Ama polis hiç bir şey yapmadı. Bana, 'sen ara saklandıkları yeri tespit et, biz gidip kurtaralım' diyorlar. Benim yavrum 5 günden beri psikopat, bağımlı bir insanın elinde onlar ise bana 'sen bul' diyor. Ben nerede olduklarını bilsem, çekip almaz mıyım. Saklıyorlar, ailesi de yerini bildiği halde söylemiyor" dedi.

'ŞİKAYETİNİ GERİ ALMAZSAN YÜZÜMÜ GÖREMEZSİN'

Fatma K., kızının bir yıl önce bir arkadaşının doğum gününde O.B. ile tanıştığını belirtti. Fatma K. "Arkadaşının doğum gününe gitmişti, aynı partiye gelen O.B., kızımı görmüş. Arkadaşlık teklifinde bulunmuş, kızım da kabul etmemiş. Reddedilmeyi kabullenemeyen O.B., sürekli etrafında dolaşmaya başladı. O.B., bir ay önce haber gönderip, ailesinin istemeye geleceğini söyledi. Ben de kızımın küçük olduğunu öne sürüp teklifi geri çevirdim. Bir hafta sonra da evimizi basıp, kaçırmak istediler. En son, okulun açıldığı gün kızım eve dönmedi. Aramadık yer, çalmadık kapı bırakmadım. Kapılarına gittim, acılı bir insan olarak bağırıp çağırdım. Beni şikayet etmişler. Kızımı bulamayan polis, benim kapıma dayanıp, karakola götürdü. Aileyi tehdit ettiğim iddiasıyla ifade verdim. Kızım kaybolduktan 2 gün sonra telefonla arayıp, 'Anne şikayetini geri çekersen beni bırakacaklar. Yoksa bir daha yüzümü göremezsin' dedi. Ben de kızımın eve gelmesi halinde şikayetimi geri alacağımı söyledim ama hala Buse'ye kavuşamadım. O da 14 yaşında, kızımın kurtarılmasını istiyorum" diye konuştu. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber