Doğan: Yakacağını şimdiden alan karlı çıkar

Odun-kömür satıcıları vatandaşları Kurban Bayramı'ndan önce alım yapmaları konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerekçe ise rekabetin kömür fiyatlarında düşüşe neden olması olarak gösterildi.

Kış mevsimine hazırlanan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde vatandaşlar, odun ve kömür almak için Mahrukatçılar Sitesi'nin yolunu tutuyor. Mahrukatçılar Sitesi Başkanı Seyfi Doğan, odun-kömür fiyatlarının yükselme eğiliminde olduğunu ve düşük iken satın almanın daha mantıklı olduğunu bildirdi. Fiyatlara değinen Başkan Doğan, ?1 ton odunun fiyatı cinsine göre 240 lira ile 440; kömür fiyatları ise 460 liradan başlayıp 700 liraya kadar çıkıyor. Geçen yıl kömür de bazı sıkıntılar yaşandı. Şu anda bir yoğunluk yaşıyoruz. Özellikle kaloriferlik kömür fiyatları geçtiğimiz yıla göre biraz düşük. Tonunu 685 TL'ye aldığımız kömürü hiç kâr etmeden satanlar bile var. Genelde satışlar peşin parayla yapılıyor. Vatandaş ya alacağı kömürün bedelini taksitle ödeyecek ya da torba torba alacağı kömürle ısınmaya çalışacak. Şu anda kaloriferlik ithal kömürün tonu 700 lira seviyesinde. Zonguldak kömürü ise 650 TL'den alıcı buluyor. Sobasında kömür yakmak isteyenler de ton başına 460 TL ödemek zorunda kalacak. Tabi bu fiyatlara bir de 15-20 TL arası nakliye ücreti ödeyecek. Biz, önümüzdeki aydan itibaren kömür fiyatlarında artış bekliyoruz. Vatandaşlarımız da kömür fiyatları zamlanmadan ve yağışlı havalar gelmeden kömür ve odunları alıp depolarına bıraksınlar. Özellikle kömür alırken yükleme işleminden evlerine teslim edilinceye kadar başında dursunlar.? bilgisini verdi.

Satışlardan memnun olduklarını kaydeden Doğan, odun fiyatlarında önemli bir değişiklik olmadığını anlattı. Doğan, ?Erik odununun tonunu 320 liradan satıyoruz. Söğüt ve kavak odununun tonu ise 240 lira. Ardıç, çam ve kamalak odunu almak isteyen vatandaşlarımız ise 440 lira ödemek durumundalar.? şeklinde konuştu.

Öte yandan kömür satışları ile birlikte kaçak kömür denetimlerine de başlandı. Uzmanlar, hava kirliliğine neden olan kalitesiz kömür yakılmasının önüne geçmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kış döneminde daha temiz bir hava için düşük kalorili kömür yakılmasının sakıncalı olduğunu ifade eden yetkililer, kömür alırken bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber