Ne kadar da çok seviyoruz KPSS ve Skandal cümlelerini

KPSS önlisans sınavı Cumartesi günü tamamlandı. Sınav öncesi ve sonrasındaki gözlerimlerimize göre, olağanüstü bir durum yaşanmadı. Sınavdan çıkan adaylar, sorulara ilişkin değerlendirmelerini memurlar.net forumundan paylaştı. Ancak bu durum bazı gazeteler tarafından "Skandal, sorular internete sızdırdı" başlıklarla haberleştirildi ki, bunlar doğru habercilik tarzı değildir. Gazetecilerimiz sınavdan çıkan adayların ağızlarına bir bant takıp, sınav sonuçları açıklanana kadar konuşmamalarını mı istiyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavdan çıkan adayların, sorulara verdikleri cevapları internet üzerinden paylaşmaları kadar doğal bir şey olamaz. Zira, ÖSYM'nin 3 veya 4 gün sonra soruları ve cevapladığı yayınladığı bir ortamda, neyi doğru ve neyi yanlış cevapladıklarını bir an önce öğrenmek istemektedir.

Memurlar.net olarak da, 13 yıldır adayların soru-cevap paylaşmına alt yapı oluşturması amacıyla forum bölümünü yönetmekteyiz.

Adayların en doğal bilgi paylaşımını dahi "KPSS'de skandal", "Sorular internete sızdı" şeklinde başlıklarla değerlendirmek, muhabirlerimizin ve gazetelerimizin konuyu kavramaktan ne kadar uzak olduklarını göstermektedir. Öyle görünüyorki gazetecilerimiz, sınavdan çıkan adayların ağızlarına bir bant takıp, sınav sonuçları açıklanana kadar konuşmamalarını istiyor. Gazetecilerin yazıkdıkları haber ve attıkları başlıkların ne anlama geleceğini iyi değerlendirmeleri gerekmektedir.


İŞTE GAZETELERİN, EN DOĞAL BİR PAYLAŞIMDAN SKANDAL ÜRETTİKLERİ HABERLER




Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber