Uludağ Üniversitesi Öğrencileri Avrupalı gençlerle buluşuyor

Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından obeziteye dikkat çekilmesi için hazırlanan "ne yersen O'sun" isimli proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından hibe yardımıyla gerçekleştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Avrupa Birliği Proje Atölyesi, ilk projesini uygulamaya başlatıyor. Avrupa Birliği'nin Eylem gençlik değişimleri kapsamında yer alan ve yaklaşık 20 bin euroluk bütçesi AB bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından karşılanan "YouAreWhatYouEat" (Ne Yersen O'sun) projesi, 10 gün boyunca, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hırvatistan ve Litvanya'dan gelecek 25 katılımcı gençle Bursa'da gerçekleştirilecek. Üniversiteli gençler, bu projeyle Türkiye'de ve tüm dünyada giderek artan obezite sorununa dikkat çekmeyi hedefliyor. 10 günlük proje süresince obeziteyi önleme ve daha sağlıklı bir yaşam için yapılabilecekler tartışılacak. Dış mekanlarda yapılacak spor aktiviteleri, meyve toplama ve dağıtma etkinliği, Bursa merkezde gerçekleşecek beden kitle indeksi hesaplaması gibi aktivitelerle Bursa halkının obezite konusundaki duyarlılıkları arttırılmaya çalışılacak.

Uludağ Üniversitesi rektörlüğünce de desteklenen proje kapsamında 5 ayrı ülkeden gelen gençler, Uludağ Üniversitesi'nin de öğrencileriyle birlikte bisiklete binecekler, yoğurt mayalamayı öğrenecekler, daha hareketli bir yaşam için "obeziteden kaçış koşusu" düzenleyecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber