13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

13.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, "Ebruda Bir Nefes Safranbolu" ve "Tahta Pozları" isimli resim sergileri açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kızıltan Ulukavak Sanat Galerisi'ndeki "Ebruda Bir Nefes Safranbolu" sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sanatların daha çok gelişmesi için gayret gösteren çalışanları ve sanatçıları tebrik ettiğini söyledi.

Bilim ve teknoloji çağının, insan hayatını kolaylaştırırken, insanını da içine kapattığını ifade eden Şahin, " 'Bilgisayara giren bir insan, adeta dış dünya ile bağlantısını koparıyor. Biraz önce bir internet kafeye girdim. Çocuklar bilgisayarlara dalmış, 'merhaba' diye seslenmeme rağmen kimse aldırış etmedi. Çünkü o kadar konsantre olmuşlar ki dünya ile irtibatları kesiliyor. O bakımdan çağımızın bu kadar gelişmiş olmasına rağmen, savaşlar, sıkıntılar, gözyaşları almış başını götürüyor. Böyle bir durumda sanatın çok fazla öneminin olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir sanat ile uğraşan kişi kendisiyle ve başkalarıyla barışık kişidir. Çünkü o bir şey üretiyordur. Bir şeyler üreten kişi kendisine güvenir" dedi.

Konuşmanın ardından serginin açılışını Milletvekili Şahin, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ve diğer protokol üyeleri ile yaptı.

Sergiyi gezen Şahin ve protokol üyeleri, daha sonra Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'ndeki "Tahta Pozları" isimli resim sergisinin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber