İslam Bilimleri Tarihçisi Fuat Sezgin anıtı yarın açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dünyaca ünlü İslam Bilimleri Tarihçisi, Araştırmacı, Yazar Prof. Dr. Fuat Sezgin için yaptırdığı anıt yarın açılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Lalegül Kavşağı'nda kendi adını taşıyan meydana yerleştirilen ve yarın saat 14.00'da gerçekleştirilecek olan anıt açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Prof. Dr. Fuat Sezgin'in yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler de katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, 2 ile 1.70 metre ebatlarında, andezit taşıyla kaplı bir kaidede yer alan 50 santimetre boyundaki kabartmalı portre maskı, heykeltıraş Aslan Başpınar'ın yaptığını kaydetti. Anıtın çevresini peyzaj düzenlemeleriyle güzelleştirdiklerini anlatan Hatice Akgül, ?Değerli bilim tarihçimizi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla, kendi adını taşıyan Fuat Sezgin Meydanı'ndaki anıtla baki kılmayı amaçladık.? dedi.

1924 Bitlis doğumlu olan Prof. Dr. Fuat Sezgin, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Şarkiyat Enstitüsü'nde okudu. İslam Araştırmaları Enstitüsü'nde doçent oldu. 1961 yılında Frankfurt Üniversitesi'ne giden Sezgin, 1965 yılında profesörlüğe yükseldi. İslam Bilimleri alanında sayısız eseri, İslam'da Bilim ve Teknik adlı katalogu ve Arap-İslam Edebiyatı Tarihi konusundaki 13 ciltlik eseri kaynak eser haline gelen Sezgin; Süryanice, İbranice, Latince, Arapça ve Almanca dahil birçok dili çok iyi derecede biliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber