Akyazı da ?Parkomat' Dönemi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde parkomat uygulaması pazartesi günü başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi işbirliği ile uygulanmasına karar verilen parkomat uygulaması hakkında firma yetkilileri, Akyazı yeni parkta düzenlenen basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının bilinçli park alışkanlığı kazandırmak ve aynı zamanda da trafik akışını rahatlattırmak olduğunu söyledi.

Parkomat uygulamasının altyapısını ve işletmeciliğini yapacak olan Himtek Mühendislik şirket sahibi Hasan Tahsin Usta, Kentotapark işletme sorumlusu Latif Yücel, yöneticiler Çağrı Yücel, Burhanettin Akdoğan ve Personel Müdürü Yasin Özgüneş'in katıldığı toplantıda ?Akyazı'nın merkez cadde ve sokaklarında otopark sorunu yaşanmaktadır. O nedenle her cadde ve sokağa park yasağı getirmek mümkün değil. Amacımız para kazanmak değil, vatandaşımıza bilinçli park alışkanlığı kazandırmak ve aynı zamanda da trafik akışını düzene sokmaktır.? diye konuştu.

Parkomat Pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyleyen Kentotapark yöneticisi Çağrı Yücel,?Sistem sabah 09.00 ve 19.00 saatleri arasında işleyecek. Tüm araçlar için park etme süresi en fazla iki saat olacak. Parkomat noktalarındaki oturan ailelere hane kartı ile ücretsiz park edecekler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber