Tunceli'de 3 PKK'lı öldürüldü, 200 kilo patlayıcı imha edildi

Tunceli'de dün gece iki karakola eş zamanlı düzenlenen, 1 askerin şehit olduğu 8 askerin yaralandığı saldırıdan sonra başlatılan operasyonda, 3 PKK'lı öldürülürken, PKK'lıların yardım gitmesin diye karakol yollarına döşedikleri 100'er kilo ağırlığında iki patlayıcı düzeneği güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon nedeniyle sabah saatlerinde kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu ise, patlayıcıların etkisiz hale getirilmesinin ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Tunceli ile Nazimiye ilçeleri arasında yer alan 2 Jandarma karakoluna dün akşam eş zamanlı saldırarak 1 askeri şehit eden ve 8 askeri yaralayan Pkk'lıların etkisiz hala getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 3 Pkk'lı öldürülürken, iki karakola karadan takviye birlikler gitmesin diye yola döşenen 100'er kilo ağırlığındaki iki patlayıcı düzeneği ise, güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Patlayıcıların imha edilmesinden sonra sabah saatlerinden kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu ise kontrollü olarak trafiğe açıldı. Bölgede başlatılan operasyonun hava destekli sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber