Sahte uçak pilotları artıyor

İstanbul ve İsveç'in ardından bir sahte uçak pilot vakası da İtalya'da yaşandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Andrea Sirlo adına düzenlenmiş sahte kimlikle havayolu şirketleri ve çalışanlarını dolandıran 32 yaşındaki kişi, Torino'da polis engeline takıldı.

Gelen ihbar üzerine araştırma başlatan İtalyan polisi, facebook sayfasındaki fotoğraflarından zanlının profiline ulaşarak takibe başladı. Sahte belgelerle üçüncü pilot olarak kokpitte uçtuğu belirlenen dolandırıcı, geçtiğimiz cuma günü Torino Havalimanı'nda üzerindeki üniforma ile birlikte birkaç havayolu şirketi adına düzenlenmiş sahte tanıtım kartlarıyla polis tarafından yakalandı.

İSTANBUL VE İSVEÇ'TE DE YAŞANDI

Aralık 2010 yılında evlenmek ve ?Sizi pilot yapabilirim. Uçuş hatlarınızı değiştirebilirim?' gibi vaatlerle hostesleri kandırıp paralarını alan sahte pilot D.P.T. isimli dolandırıcı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda polislerce yakalanmıştı.

Yine Mayıs 2010'da İsveç'te, 13 yıl yolcu uçaklarında pilotluk yapan 41 yaşındaki Thomas S.'nin uçuş ehliyetinin sahte olduğu belirlendi. Uçak kullanmayı simülatörde öğrendiği tespit edilen dolandırıcıya mahkeme tarafından bir yıl uçuş yasağı ve 4 bin lira para cezası verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber