KPSS adayları: Torpilimiz yok, memur olamayız

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ortaöğretim mezunları için gerçekleştirilen dünkü oturumu tamamlandı. Sınava katılanlardan bir bölümü son iki yılda gerçekleştirilen 9 sınavda şaibe olduğunu iddia ederek, ÖSYM'yi eleştirirken, sınava girenler, iyi puan alsalar da iyi yerlere yerleşemeyeceklerini düşünüyor.

KPSS'nin, ortaöğretim mezunlarını kapsayan dünkü oturumuna katılanların görüşleri şöyle:

?İddialar tedirgin ediyor'

* İDİL BURGUCU (23): Üçüncü kez KPSS'ye giriyorum. Daha önce normal sayılabilecek puanlar, aldım ancak bir kuruma yerleşemedim. Torpilim olmadığı için bu sınavdan iyi bir derece de alsam bir yere yerleşebileceğimi düşünmüyorum. Özel sektörde çalışıyorum ve şartlar çok zor. Onun için devlet memuru olmak istiyorum. KPSS sınavlarıyla soruların çalındığı yönündeki iddialar beni tedirgin ediyor.

* İLKER GENÇOĞLU (23): KPSS'ye ilk kez girdim. Sınava kendi imkanlarımla çalıştım. Ne kadar iyi bir puan alsam da yüksek makamlarda tanıdığım kimse olmadığı için umudum yok. Bu ülkede her şey mümkün, sorular da çalınmış, sızdırılmış olabilir.

* ESİN KÖŞKERTEPESİ (23): İlk kez KPSS'ye girdim. Bir AVM'de personel şefi olarak çalışıyorum, ancak özel sektörde garantiniz olmadığı için devlet dairesinde bir iş istiyorum. Yüksek puan alsanız bile torpiliniz olmadığı zaman bir yere atanmanız zor.

* MEHMET ALİ DELİKARDAŞ (33): KPSS'ye üçüncü girişim. Ancak 2010 yılında yapılan KPSS'e 79 puan almama karşın atanamadım, ancak benden daha düşük alanlar atandı. Soruların çalınması iddiları bizi korkutuyor. Biz mücadele ettiğimiz halde, bazıları parayı verip sorulara ulaşabiliyor.

* NURGÜL DUYAR (19): İlk defa KPSS'ye katıldım. Kırıkkale Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisiyim. Devlet memurluğu garantisi olan bir iş olduğu için bu sınava giriyorum. Ama yüksek puan alsam da atanacağımı düşünmüyorum. Soruların çalınması konusu ise tamamen skandal.

* ZEYNEP GÜLTEKİN (31): KPSS'ye ikinci kez giriyorum. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisiyim. Özel sektörde çalışmanın ne gibi zorlukları olduğunu biliyorum, onun için devlet işi istiyorum. Daha önce girdiğim sınavda 71 almama karşın atanamadım. ancak 56-57 puan alıp yerleşenler oldu. Yüksek puan alsamda atanacağımı düşünmüyorum.

* MELTEM ER (21): Devlet memuru olmak istiyorum, ancak KPSS hakkındaki iddialar nedeniyle umudum yok. Ben de yatırdığım sınav harcının boşa gitmemesi için sınava girdim.

* RAMAZAN DAVULCU (19): KPSS'ye ikinci girişim. İmam Hatip Lisesi mezunuyum ve imam olmak istiyorum. Bunun için bu sınava giriyorum. Ayrıca açıköğretim fakültesinde okuyorum.

* MURAT KAYADELEN (21): İlk kez KPSS'ye girdim. OSTİM'de havalandırma alanında faaliyet gösteren bir fabrikam var. Ancak annem memur olup garantili bir işim olsun istiyor. Benim yerime de o başvurmuş, ben de onu kırmamak için sınava geldim. Ancak son olaylardan sonra devlete güvenim kalmadı, tanıdığı olan işini yürütüyor. Olmayanlar ise açıkta kalıyor.

* ALİHAN DÖĞME (19): KPSS'ye ilk girişim. Başkent Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nde okuyorum. Devlet memuru olursam ileride garanti bir işim olur ve hayat boyunca rahat ederim diye düşündüğüm için bu sınava girdim. Ancak sınavlarda ortaya atılan iddilardan dolayı hakkımızın yendiğini düşünüyorum.

* DİLARA DOĞAN (19): KPSS'ye ilk girişim. Üniversiteye hazırlanıyorum, ancak bu yıl yerleşemedim. Hem okuyup hem çalışmak istiyorum. Üniversite sınavına girdiğimde de sonrasında da tedirgindim. Bu sınav hakkında konuşmak bile istemiyorum. Çünkü ÖSYM'ye güvenmiyorum, soruları hazırlayanlara, değerlendirenlere güvenmiyorum.

SERTAÇ KOÇ Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber