Yavuz Bülent Bakiler, Süleyman Şah Üniversitesi'nde Türkçe dersi verecek

Ünlü şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, Süleyman Şah Üniversitesi'nde öğretim elemanı olarak ders vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta 23 Nisan 1936 tarihinde doğan, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bakiler, aslen hukukçu olmasının yanında gazeteciliği, yazarlığı, şairliği ve Türkçe ile ilgili yayınları ile tanınıyor. Kültür Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığı ve Başbakanlık müşavirliğinin yanında çeşitli kurumlarda görevlerde bulundu. Sivas'ı ve Sivaslılığını her platformda dile getiren Yavuz Bülent Bakiler'in Sivas'a Şiir adlı antoloji eseri de bulunuyor.

Sivas'a olan sevgi ve özlemini şiirleriyle dile getiren Bakiler, İstanbul'un yeni yükseköğrenim kurumlarından Süleyman Şah Üniversitesi'nde öğretim elemanı kadrosuna katıldı.

Birinci sınıfların Türkçe derslerini verecek olan Yavuz Bülent Bakiler'in kadrolarına katılmasıyla ilgili konuşan Süleyman Şah Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hikmet Tosyalı, değerli bir ismin ricalarını kırmayarak aralarına katılmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hikmet Tosyalı, "Değerli büyüğümüz Yavuz Bülent Bakiler'in ismini çocukluk yıllarımızdan itibaren duymaya başladık, sonrasında da büyük bir hayranlıkla yazılarını şiirlerini okuduk, Türkçeyi doğru kullanma üzerine yaptığı televizyon programlarını seyrettik. Tabi ki Sayın Bakiler'in Sivaslı olması da bizim için ayrı bir övünç kaynağıydı. Sayın Bakiler bu yıldan itibaren 1. sınıfta öğrenim gören arkadaşlarımızın Türkçe derslerini verecek. Zaman zaman kamuoyunda da gündeme geldiği üzere bizler Sivaslılar olarak dünyanın dört bir yanında ciddi bir nüfusuz, İstanbul da Sivaslıların yoğun olarak yaşadığı şehirlerin başında geliyor ve Sivaslılar olarak İstanbul'da her zaman birlik beraberlik içerisinde güzel işlere imza atma gayreti içerisinde oluyoruz. İnşallah bu birlikteliğimizin Sivas yansımaları konusunda da Sivas'taki hemşehrilerimizin manevi desteklerini her zaman görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan düzenleyeceği Süleyman Şah Üniversitesi'nin 1. Uluslararası Balkan Kongresi hakkında da bilgi veren Tosyalı, 32 ülkeden 200 tebliğin sunulacağı bilimsel organizasyonda Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegovic'e fahri doktora vereceklerinin altını çizdi.

Sivas Belediyesi'nin de üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği gibi yurt içinden ve yurt dışından projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Tosyalı, yeni akademik yılın tüm üniversitelerin öğrenci ve öğretim kadrolarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber