Kurumların ve Önlisans-Lise KPSS adaylarının mağdur olmaması için bu değişiklik şart

Sınav sırasında ve sonrasında bazı olumsuz durumlara rağmen adaylar KPSS'yi arkalarında bıraktılar. Ancak yıllardır önemsenmeyen ama oldukça önemli bir konuyu yetkili makamların mutlaka ele alması gerekmektedir. KPSS sonuçları açıklanana kadar kamu kurumları önlisans ve lise mezunu alamayacak. Çünkü şuan geçerli KPSS önlisans(P93) ve lise(P94) puanı yok. Yazımızı okumak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurumların ve Önlisans-Lise KPSS adaylarının mağdur olmaması için bu değişiklik şart

KPSS Yönetmeliği olarak bilinen Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin KPSS'nin Geçerlilik Süresi Başlıklı 11'inci maddesine göre ?KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. ??????. . Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.? ifadesi yer alıyor.

Ayrıca, KPSS işlemleri hakkında resmi görüş vermeye yetkili Devlet Personel Başkanlığının 29 sayılı görüş bülteninin 94. sayfasında yer alan konuya ilişkin görüşün sonuç bölümü özetle aşağıdaki gibidir:

????????..
Bu itibarla ??? KPSS sonuçlarının, yeni ?.. yapılacak KPSS B grubu sınav tarihine kadar geçerli olacağı mütalaa edilmektedir.?

Sorun Nedir?

Yukarıda bahsedilen Yönetmelik hükmü ve DPB görüşü incelendiğinde açıkça görülüyor ki, 2012 KPSS önlisans-lise sınavlarının yapıldığı tarihten (22-23 Eylül) itibaren ilgili adayların 2010 önlisans-lise KPSS puanları geçersiz hale gelmiştir.

Buna karşılık 2012 sınav sonuçları henüz açıklanmadığı için de adayların şuan geçerli puanları (P93-P94) yoktur. Bu durum ise puanlar ve personel alımları açısından geçici bir boşluk yaratmaktadır.

Risk Nedir?

1- Bazı kamu kurumları bu durumun farkındadırlar ve yaklaşık bir ay süren bu süreçte personel almamaktadırlar. Ya da kurumlar personel alsalar bile önlisans ve lise mezunu personel alamamaktadırlar.

2- Bazı kamu kurumları ise durumun farkında değiller ve alım yapmaktadırlar. Örneğin, Necmettin Erbakan Üniv. , Erciyes Üniv. , Yüzüncü Yıl Üniv. Sözleşmeli Personel Alım İlanları gibi ilanlara şuan önlisans ve lise mezunu adaylar 2010 puanlarıyla başvuramazlar (çünkü Yönetmelik gereği böyle bir puan yok). Kurumlar ise ilanlarında 2010 KPSS puanı şartı koymuştur. Ancak olası bir dava durumunda başvuru yapan, atanan ve göreve başlayan adayların atamalarının iptal edilebilme durumu doğabilecektir. Bu ise kamu yararı açısından istenmeyen hadisedir.

Çözüm Nedir?

Bu konunun çözümü ise çok basittir. KPSS'ye ilişkin Yönetmelikte yer alan ?bir sonraki sınava kadar? ifadesi yerine ?bir sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar? ifadesinin getirilmesi bu aksaklığı çözmeye yeterlidir.

Memurlar.net olarak herhangi bir mağduriyet yaşanmadan söz konusu değişikliğin yapılmasını gerekli görüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber