Ekmek üreticilerine hijyen eğitimi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğinde ekmek üretiminde, dağıtımında ve satış aşamalarında çalışan personele hijyen eğitimi verilmeye başlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, yaptığı konuşmada, Türkiye'de en çok tüketilen gıda olan ekmek için 04 Ocak 2012 tarihinde yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ekmek üretimi, satış, depolama ve muhafaza koşullarının yeniden düzenlendiğini kaydetti.

Yıldız, tebliğin en önemli değişimlerinden birinin özellikle ekmek üretiminde çalışan personelin tebliğin ekinde yer alan 'Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar' denildiğini kaydetti. Yıldız, ekmek üretimde çalışan personelin hijyen eğitimi almasının tebliğe göre zorunluluk haline getirildiğini dile getirdi.

Bu kapsamda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğinde fırınlarda çalışan personele hijyen eğitimi verilmeye başlandığını belirten Seyit Yıldız, "Ekmek, kepekli, tam buğday ve ekşi hamur ekmekleri ambalajsız satılabilir. Bu ekmeklerin dışındaki çeşitlerde ambalaj zorunluluğu getirilmiştir. Ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak. Sadece bu amaç için kullanılan araçlarda taşınacak. Ekmekler satıcı tarafından tüketiciye arz edilecek. Müşteri ürüne dokunmayacak. Ekmeğin satışa sunulduğu dolaplar veya tezgâhlar açıkta bırakılmayacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber