Başkan Çetin, esnafla bir araya geldi

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ile birlikte esnafı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetin ve Yiğiner'in Pursaklar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ni ziyaretine Kooperatif Başkanı Fahri Şen ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı.

Fahri Şen, ?Bu ziyaret bize yalnız olmadığımızı gösterdi. Amacımız esnaf ve sanatkârlara hizmettir. Başkanımız Çetin'e ve Yiğiner'e çok teşekkür ediyoruz. Pursaklar'da esnaf ve sanatkârların bankası olan Halk Bankasını görmek istiyoruz.? dedi. Bir yıl önce Pursaklar esnaf ve sanatkarının finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulduklarını belirten Şen, 6 aydır esnafa kredi verdiklerini söyledi.

Esnaf ve sanatkârlar kredi kefalet kooperatiflerinin, esnaf ve sanatkarlar odaları ile kardeş kuruluşlar olduğunu söyleyen ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner de ?Odalarımız ile Kefalet Kooperatifleri, esnaf ve sanatkara hizmet etmek için kurulmuş ve birbirlerini tamamlayan iki kardeş kuruluştur. Biz de bugün, Pursaklar esnafına hizmet etmek için yaklaşık bir yıl önce kuruluşunu tamamlamış kardeşimizi ziyarete geldik." diye konuştu.

Pursaklar'da Halk Bankası'nın olmamasını büyük bir eksiklik olarak değerlendiren Yiğiner, Pursaklar'ın nüfusunun 150 bine yaklaşarak hızla arttığını kaydetti. Yiğiner, ANKESOB olarak bu eksikliğin giderilmesi noktasında yardımcı olacaklarının sözünü verdi. 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu'nun, kefil olunması durumunda eş onayını da mecbur bırakan 584. Maddesinin sebep olduğu sıkıntılara da değinen Yiğiner, şu an yaşanan en önemli sorunlardan birinin çekilen krediye kefil olacak eş rızasının aranması olduğunu belirtti.

Yiğiner, bu uygulamadan dolayı çok sayıda iptal edilen kredinin olduğunu açıklayarak bunun TBMM'de çözülmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber