Hakim ve savcılar tanışma kahvaltısında buluştu

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli ve Karacasu'da görev yapan hakim ve savcılarla birlikte kapanan Kuyucak, Sultanhisar ve Yenipazar adliyelerinden Nazilli Adliyesine geçen hakim ve savcıları kahvaltıda buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sümerpark Lara restoranda açık havada verilen kahvaltıya Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya başta olmak üzere 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanı Ayhan Bora ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Numan Kılıç ve çok sayıda hakim ve savcı eşleri ile birlikte yaklaşık 2 saat süren kahvaltıda tanışma imkanı buldular. Başsavcı Doğan Kaya, bu tür ortamları daha sık oluşturarak dayanışma ve kaynaşmayı artırmayı hedeflediklerini ifade ederek; "Mesleğimiz gereği sık sık bir araya gelemiyoruz. Nazilli ve çevre adliyelerimize yeni tayin olan veya atanan hakim ve savcılarımızla yeni adli yılın başında buluşarak hem tanışmak hem de moral depolamak için buluştuk. Eş ve çocuklarımız da bu arada kaynaşma imkanı buldu" dedi.

NAZİLLİ ADLİYESİ BÜYÜYOR

Nazilli Adliyesinde ve Nazilli Adliyesine bağlı mülhakat adliyelerde büyük değişiklikler gerçekleştiğini ifade eden Başsavcı Kaya; "HSYK Genel Kurulunun 15 haziran 2012 tarihli kararı ile 22 Haziran 2012 tarihli ve 383 sayılı kararları sonucu bazı yerlerin adli teşkilatlarının bir başka adli teşkilatla birleştirilmesine karar verilmesi kapsamında Aydın iline bağlı mülhakat Yenipazar Adliyesi, Nazilli Adliyesine bağlı Kuyucak ve Sultanhisar Adliyelerinin Nazilli Adliyesi bünyesinde birleştirilmesine karar verilmiş, bu kapsamda Nazilli Adliyesinin Hakim ve Cumhuriyet Savcısı kadrosunda da önemli değişiklikler olmuştur. Tabi bu birleştirilen adliyeler ile birlikte adliyemizin Hakim ve Savcı kadrosu artmış, bu bağlamda 11 olan Cumhuriyet Savcısı sayısı 15, 12 olan Hakim sayısı da 15 olmuştur. Bununla birlikte yargı hizmetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılması kapsamında 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı Kanunla birlikte Ceza Mevzuatında ve Hukuk Mevzuatında önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu kanunla birlikte adliyemizde 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 3. Sulh Ceza Mahkemesi ve 2. Sulh Hukuk Mahkemeleri Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 12 Haziran 2012 tarihli Olurları ile kurulmuş olup, Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi yaz kararnamesinde yapılan atama ile faaliyete başlamıştır. Her ne kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce Nazilli 3. Sulh Ceza ve 2. Sulh Hukuk Mahkemelerinin kurulmasına karar verilmiş ve buralara da atama beklenmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber