Adaylara eksik bilgi vererek Bilgisayar İşletmenliği kursuna kayıt alınması yanlıştır

Merkezi yerleştirmelerde bazı kurumlar, kontenjanlarında ?6225 ? MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası sahibi olmak? koşuluna yer vermektedir. Adayların çoğu bu koşulu karşıladığı halde farkında değil. Bunu bilen kurslar ise yerleştirme öncesinde adaylara yanlış bilgi vererek ya da kafalarını karıştırarak kayıt almaktadırlar. Adaylara diyoruz ki; bu yazıyı okuyun ve gereksiz yere kurslara para harcamayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adaylara eksik bilgi vererek Bilgisayar İşletmenliği kursuna kayıt alınması yanlıştır

2012 KPSS puanlarıyla ilk merkezi yerleştirme 19-28 Kasım tarihlerinde yapılacaktır. Daha önceki yerleştirmelerde olduğu gibi bu yerleştirmelerde de bir çok kontenjanda (özellikle bilgisayar işletmeni kadrolarında) özel şart olarak ?6225? kodu istenecektir.

Adayların bir çoğu almış oldukları dersler nedeniyle bu koşula zaten sahiptirler. Ama gel gelelim ki adayların bundan pek de haberi bulunmamaktadır. Oysa ki, memurlar.net olarak bu konuya birkaç defa değinerek adaylarımızı uyarmıştık.

Bu sertifika için kurs veren dershaneler ise adaylara yanlış veya kafa karıştırıcı bilgiler vererek kursa kayıt almaya çalışmaktadırlar. Özellikle yerleştirmeye az bir zaman kalan bugünlerde bazı kurslar taciz boyutuna gelecek şekilde e-mail veya SMS ile adayları rahatsız etmektedir. (Adayların isim ve iletişim bilgilerinin kursa gittikleri KPSS dershanelerinden alındığı söylenmektedir. Oysa ki, KPSS kurslarının kendi öğrencilerine ait bilgileri bu şekilde servis etmesi hiç hoş değildir.)

Kurslar adayları nasıl ikna ediyor?

1- Bazı kurslar, adaylara ?transkriptleri ve ders belgelerini kamu kurumları kabul etmiyor işinizi garantiye alın? diyerek adayları tedirgin ederek kayıt almaktadır.

2- Bazı kurslar, ?üniversitede belli bir not seviyesi altındaki transkriptler kabul edilmiyor? diyerek adayları yanlış yönlendirerek kayıt almaktadır.

3- Bazı kurslar ise ?okulda bir dönemde aldığınız dersler yeterli değil. Bunların toplam 160 saat olması gerekir? gibi eksik bilgiler vererek kayıt alıyor. Hatta bazı kurslar sertifikası olan adaylara bile mesaj atarak ?kurs saatinizi 160 saate tamamlamanız gerekiyor? demektedir.

Mevzuat Ne Diyor?

KPSS Merkezi Yerleştirme Tercih Kılavuzunun 3.9 maddesi aşağıdaki gibidir;

?3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak?

niteliğine ??. sahip olarak değerlendirilecektir.?

Kısaca Yorumlarsak; adayın hayatının herhangi bir döneminde bilgisayar ile ilgili herhangi bir ders almış olması 6225 kodunun yer aldığı kontenjanları tercih edebilmek için yeterlidir. (Ancak açık öğretim lise/fakültelerinde alınan dersler bu kapsamda değildir.)

Sonuç olarak; adayların ihtiyaçları olmadığı halde kurslara kaydolarak hem vakit hem de para harcamalarına gerek yoktur.

Bir sonraki yazımızda 6225 Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasına kimlerin ihtiyacının olmadığı tüm detaylarıyla incelenecektir.

Dediğimiz gibi; KPSS'ye ilişkin kararlarınızı bizlere danışmadan kesinleştirmeyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber