İstanbul'da 48 okulda güçlendirme çalışması var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaz aylarında okulların hepsinde onarım ve bakımın tamamlandığını, bununla birlikte İstanbul'da şu anda 48 okulda güçlendirme çalışmasını sürdüğünü söyledi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'teki Eram Fatih İlköğretim Okulu ve İş Okulu ile güçlendirme çalışmaları yapılan Fatih Karagümrük İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Sınıfları tek tek dolaşan Mutlu, öğretmenlerden ve güçlendirme çalışması yapılan okulun müteahhidinden bilgi aldı.

Okullardaki onarım ve güçlendirme çalışmalarının İstanbul'da devam ettiğini vurgulayan Vali Mutlu, ?Ancak güçlendirme çalışmaları onarım gibi kısa değil, uzun sürüyor. 3 ayda bitmiyor. Daha uzun soluklu oluyor. 3 ayda güçlendirme çalışması yapamazsınız. Güçlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Güçlendirme çalışmaları okulların kapandığı 20 Haziran'da başladı. Bu çalışmalar yapılırken, çocuklarımızı en yakın okula götürüyoruz. Şu anda 48 okulda güçlendirme çalışmasını yapıyoruz. Bu okulları çocuklarımız için sıcak bir yuva haline getirmemiz lazım. Sevk edilen okulda tekli eğitim varsa, çiftli eğitime yöneliyoruz. Sonra öğrenciler tekrardan yenilenmiş okullarına geliyor.? dedi.

4+4+4 sonrası okullarda yoğunluk oluştuğu yönündeki şikayetlerin hatırlatılması üzerine Mutlu, ?Okullara bu yıl 66-72 aylık çocuklar da başladı. Bunların katılmasıyla birlikte öğrenci artışı oldu. Birinci sınıflarda geçtiğimiz yıllara göre, mevcutun artması çok doğal. İstanbul'da hedefimiz 30 kişilik sınıflarda tekli eğitim yapmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yönde de bir çalışması var. İl Özel İdaremiz eğitim standartlarının yükselmesi için uğraşıyor. Bu hedeflere 3-4 yıl öncesinden ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl 220 bin mevcutla birinci sınıflarda eğitime başlamıştık. Bu yıl birinci sınıflarda mevcut 260 bin olmuştur. Dolayısıyla 40 bin kişi birinci sınıflarda arttı. İstanbul genelinde bakıldığında ?öğrenci sayısının rahatsız ettiği okul var' dememiz mümkün değil. İstanbul'un yüzde 99'unun standartları geçmiş yıllardan kötü değil, iyi durumda başladık. Şu anda çok nadir 50-55 kişilik sınıflar var. Bu yüzde 1'lik sıkıntıyı önümüzdeki yıl da yaşamayacağız. Gelecek yıl eğitim standartlarımızı çok yükselteceğiz.? ifadelerini kullandı.

Yeni ihtiyaçlara göre yeni okullar da inşa edeceklerini belirten Mutlu, bu yıl 4 bin 900 derslik yaptıklarını, eğitimin devam ettiğini, Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa gibi İstanbul'un kuzey bölgelerine yeni okulların yapılacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber