Sivas Belediyesi, gaziler için mezar yeri ayırdı

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda gaziler için ayrı bir alan ayırdıklarını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çongar, yaptığı açıklamada, "Müdürlük olarak mezarlıklarla ilgili ne olursa olsun cenaze-nakil, cenaze-kayıt ve defin olmak üzere 24 saat burada hizmet veriyoruz. Daha önceden cenaze-nakil hizmetleri ücretliydi biz bir buçuk yıldır aldığımız Belediye Meclis kararıyla Türkiye'nin her tarafına buradan ücretsiz cenaze nakil işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu durumlarda olan vatandaşlarımız sadece alo 188 arayıp bilgi vermeleri halinde her türlü cenaze hizmetlerinden 24 saat faydalanabilecek? şeklinde konuştu.

Mezarlıklar Müdürlüğü olarak bu sene 750 tane. 4 yılda ise yaklaşık 5 bin yeni mezarın yapımını tamamladıklarını ifade eden Çongar, 2012 tarihinden itibaren cenazesi olan vatandaşlarımıza kefen ve tahtayı ücretsiz vermeye başladıklarını aktardı.

GAZİLERE ÖZEL MEZAR ALANI

Çongar, Sivas Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünce yukarı tekke mezarlık alanında gaziler için ayrı bir alan ayırdıklarını bundan sonra gaziler için o alanda hizmet edileceğini kaydetti.

"Gaziler Derneği'nden gelen talep üzerine onlarla birlikte ortak bir çalışma yaparak mezarlıklarımızda gaziler içinde ayrı bir mezarlık alan yaptık. Gazilerimiz için iki bin beş yüz metre kare alanda 350 tane defin için ayırdık. Buradan tüm gazilerimiz faydalanabilir. Biz bu memleket için canını feda etmiş ya da feda etmeye hazır olan tüm gazi arkadaşlarımıza sağlıklı mutlu bir ömür diliyoruz? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber