Özel Ergin Koleji, eğitime başlarken öğrencilerine sağlık taraması yaptı

Yozgat Özel Ergin Koleji 1. sınıf öğrencileri kulak burun boğaz (KBB) ve göz hastalıkları uzmanları tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, yaptığı açıklamada, her yıl öğrencilere yönelik sağlık taramasının düzenli olarak yapıldığını söyledi. Acar, öğrenme için çok önemli olan organlarda oluşabilecek rahatsızlıkları şimdiden tespit etmek ve erken tedavi yoluna gidilmesi için bu taramanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Acar, "Yapılan tarama sonunda, özellikle gözle ilgili birçok öğrencimizde problem tespit edildi. Erken teşhis edildiği için bu tür tedavilerde erken süre içerisinde iyileşme sağlanarak tedavi edilebilir. Bu bakımdan bu taramalar çok önemlidir." dedi.

Bu yıl 1. sınıflara ciddi oranda teveccüh olduğunu söyleyen Acar, "Yeni eğitim sisteminin bu yıl uygulamaya konulması ile 1. sınıf öğrencilerimizin sayısı önceki yıllara göre bir hayli arttı. Birçok öğrencimizle yeni tanıştık, çocuklarımızın öğrenmelerinde görme ve duyma çok önem arz etmektedir. Bizler öğrencilerimize en iyiyi sunma adına görme ve duyma konusundaki problemlerin baştan tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınması için velilerimizle diyaloga geçiyoruz. Öğrencimizde tespit edilen rahatsızlığın eğitimi engellememesi için gerekli tedbirleri almalarını sağlıyoruz. Bu çalışmamızda bize uzman desteği veren Yozgat Özel Şifa Hastanesi yönetimine ve yoğun çalışma temposu içerisinde bizlere zaman ayıran KBB Uzmanı Dr. Erdal Cahit Topçu ile Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Reşit Küçük'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber