Adanalı otel sahibi, müşterilerinin her günü için 1 lira TEMA'ya bağışlayacak

Adana'da bir otel müşterilerinin her gününün 1 lirasını ağaç dikilmek üzere TEMA Vakfı'na bağışlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılda ortalama 16 bin lirayı bulan fonla otel adına butik orman alanı oluşturulacak. İki yıl önce açılan Riva Reşatbey Otel, çevrecilik adına ilginç bir kampanya başlattı. ?Bir ağaçta siz dikin? sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında otelde barınan kişilerin minibar harcamalarının yüzde 20'si, oda servisi ve restoran ödemelerinin yüzde 10 ile havlu, çarşaf yıkama maliyeti TEMA Vakfı'na hibe edilecek. Düzenlenen basın toplantısında çalışma hakkında bilgi veren Adana Riva Reşatbey Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Horozgil, mimari yapılarını bile işletme önündeki ağacı kesmemek üzere oluşturduklarını söyledi. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir ülke bırakmak için sosyal sorumluluk bilinciyle TEMA ile işbirliği yaptıklarına dikkat çeken Horozgil, ?Konaklayan her misafir adına fidan dikmek için böyle bir proje geliştirdik.? dedi. Otelde plastik ve teneke kullanımının kaldırılarak, cam şişeye geçildiğini ve bunların da geri dönüşüm olarak TEMA'ya aktarıldığını anlatan Horozgil, ?Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmayı görev sayıyoruz. Tespitlerimize göre bu girişimle Riva Otel bir ilktir; son olmaması dileğimizdir. Başka kurum ve kuruşlara örnek olması halinde ülkede çevrecilikte yeni bir ivme kazanılacağına inanıyoruz. Çevre sorunları topyekûn bir mücadeleyi gerektiriyor.? diye konuştu.

TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek de 500 şubesi ve 550 bine varan gönüllü orduya sahip TEMA'nın bu günlere çok zor şartlarda geldiğini aktardı. Başta çölleşme olmak üzere tüm çevresel tehlike ve tehditlere karşı oluşturmaya çalıştıkları toplum bilincini yeterli bulmadıklarını dile getiren Akyürek, şöyle devam etti: ?TEMA'nın siyasi felsefesi bütün partilere eşit uzaklıkta durmaktır. Adana'da üye sayımız 20 bine ulaştı. Dört sahada orman kurup Adanalılara armağan ettiysek, bunu gönüllülerimize borçluyuz. Gönül ister ki Riva Otel gibi başka kurumlar olsun.?

Akyürek, desteklerinden dolayı Adana Riva Reşatbey Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Horozgil'e teşekkür belgesi takdim etti. Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise bir ilki gerçekleştiren Riva Otel'in bu faaliyetinin kamuoyuna duyurulması gerektiğini bildirdi. ?Engelsiz kent, engelsiz ülke? projesinde de Adana'nın lider konumunda olduğunu iddia eden Aldırmaz, işadamlarından Çukurova Tıp Fuarı'nı gezerek, akülü araç alıp, engelli öğrencilere bağışlamasını istedi. TEMA'nın ağaçlandırmaya konusunda yeni etkinlikler düzenlemesini öneren Aldırmaz, ilde orta yaş grubunun da görebileceği şekilde uzun ömürlü ağaçları dikmeye özen gösterdiğine işaret etti. Aldırmaz, ?Ben istiyorum ki 40, 50 yaşın üzerindeki insanlar da o ağaçların gölgesinde yararlansın. Tabi her yere büyük ağaç bulmak imkansız. TEMA'nın yaptığı da doğru. Küçük ağaçların tutma oranı yüksek. Özel bakım istemiyor. Biz ağaçları ekeriz, çocuklarımız gölgesinden faydalanır.? şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra TEMA İl Temsilcisi Halil Akyürek, Aldırmaz'a vakfın rozetini taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber