MR ve tomografi cihazını çalıştıracak nitelikli personel olmadığı için SSK, MR ve tomogrofi çekimi için özel sektöre yıllık 1,7 trilyon ödüyor.

Haber Giriş : 21 Ekim 2003 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MR ve tomografi cihazını çalıştıracak nitelikli personel olmadığı için SSK, MR ve tomogrofi çekimi için özel sektöre yıllık 1,7 trilyon ödüyor.

Türk ekonomisinin "Kara delikleri"nden birisi olan SSK'nın, MR (Magnetic Rezonans) ve tomogrofi çekimi için özel sektöre yıllık 1,7 trilyon lira para ödediği ortaya çıktı. SSK Başkanvekili Nazmi Güleyüpoğlu, MR ve tomogrofi çekimini zorunlu olarak özel sektöre yaptırdıklarını belirterek, "Bizde maalesef bu cihazları çalıştıracak nitelikli ve yeterli personel yok" dedi.

Nazmi Güleyüpoğlu, SSK faliyetlerinin denetlendiği KİT Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevaplandırırken, SSK'nın geçmiş yıllardaki yönetim hatası sebebiyle içine düştüğü durumu da gündeme getirdi. SSK'nın en önemli sorunların birisinin "Sağlık ve sigortacılığın ayrı kurum altında yapılmasından" kaynaklandığını belirten Güleyüpoğlu, sağlık alanında önemli hamleler gerçekleştirildiğini savundu.

DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in, "MR ve tomografi çekimi için harcadığınız parayla bu cihazların son modelini alabilirsiniz. Neden almıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna SSK Başkanvekili Nazmi Güleyüpoğlu "Evet doğru söylüyorsunuz. Ancak, bizde bu cihazları çalıştıracak yeterli ve teknik personel maalesef yok. Kaldı ki bu cihazları alsak bile sürekli çalıştırıp çalıştırmayacağımız tartışılabilir" cevabını verdi.

Özel sektör çekimi hastanede yapacak
SSK Başkanvekili Nazmi Güleyüpoğlu, MR çekimi ihalesini özel sektöre vermelerinin kendileri için daha ekonomik olduğunu da savundu. SSK Başkanvekili, MR cihazlarının SSK hastanelerine kurulması ve özel sektörün çekimi buralarda yapması için Çalışma Bakanlığı'yla bir proje üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Bu çalışmanın tamamlanması halinde, SSK'lı hastaların artık hastane içinde çekiminin yapılabileceği belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber