Polis, vatandaşları hırsızlıklara karşı el ilanıyla uyardı

Antalya'nın Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, hazırladığı 'Güvenli Sokaklar' ve 'Gülen Yüzler' projeleri kapsamında el ilanları dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

El ilanlarında vatandaşlar kontör, evden, işyerinden ve araçtan hırsızlıklara karşı bilgilendiriliyor.

Toplum Destekli Polistik Büro Amiri Arif Kuz, hırsızlıklara karşı halkı bilgilendirmek için Cumhuriyet Meydanı'nda 2 bin adet el ilanı dağıtımı ile açtıkları stantta bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Hırsızlıklara karşı apartman kapılarının sürekli kapalı tutulması gerektiğini belirten Kuz, yapılan istatistiki çalışmaya göre hırsızların çok uğraşarak gürültü çıkartacak yerler yerine sessiz ve sakin yerlerin yerleri seçtiğini ifade etti. Evde oturanların tanımadığı kişilere kapılarını açmaması gerektiğini aktaran Kuz, kapı zilinde isim, soyisim yerine zilde ismin il harfi ile soyadının kullanılmasının daha doğru olacağını kaydetti. Kuz, "Kapıda ve zilde apartman sakinleri isimlerinin baş harfi ile soyadlarını yazmaları daha doğru olur. Böylelikle yabancı biri o adreste bir kadın mı erkek mi oturduğunu anlamayacaktır. Ayrıca apartmanlarda mümkünse diyafon kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Evleri geceleri kısa süreli terk edilecek bile olsa bir lamba açık bırakılmalı. Evde kıymetli eşya bulundurulmasın. Hırsızlar eve girdiklerinde ilk önce yatak odasını karıştırırlar. Varsa kıymetli eşyalarınızı evin daha değişik yerlerine saklayınız." diye konuştu.

Vatandaşların gereğinden ucuza satılan mallardan kuşku duyması gerektiğinin altını çizen Kuz, özellikle ikinci el satılan eşyaların çalıntı veya kaçak çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Kuz, bu tür eşyaları alırken kaynağının araştırılmasını, eşya satmak isteyen şüpheli kişilerin acilen polise bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber