Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 92 kursiyere sertifika verildi

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, ABİGEM ve KOSGEB işbirliğiyle Erzurum'da 100 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler için Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 92 kişiye belgeleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Ötügen, "Herhangi bir mesleği olmayan, mesleğinde yetersiz olan veya mesleği iş piyasasında geçerli olmayan, hükümlüler dahi, işsizlerin; işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan mesleklerde yetiştirilip, becerileri geliştirilerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim veya mesleki rehabilitasyon kursu verildi." şeklinde konuştu.

Ötügen, yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılması, üretim biçiminin yapısal değişikliği, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin yetersiz hale gelmesine neden olduğunu söyledi.Bu unsurlar işgücünün yeni becerile kazanmasını gerektirdiğinin önemine dikkat çeken Ötügen, "Belirlediği hedefler ve üstlendiği görevler dahilinde sürekli değişen kurumumuz, kuruluşundan beri, edindiği deneyimlerinin üzerine sürekli yenilerini ekleyerek bu gün bambaşka bir noktaya ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİN UFUKLARI AÇILACAK"

'İŞKUR, istihdamın her alanında yer almakta ve iş gücü piyasası gereklerine cevap verebilmek için eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sürekli geliştirmektedir' diyen Ötügen, bu doğrultuda KOSGEB ve İŞKUR arsında da 2010 yılında imzalanan işbirliği protokolüyle, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları'nın kararları doğrultusunda, kuruma kayıtlı işsizlere yönelik, kendi işlerini kurmaları amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin düzenlendiğini aktardı.

KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu da, eğitimlerin verilmesine katkı sağlayan kurumlara teşekkür ederek, özellikle girişimcilik konusunda verilen eğitimlerin gençlerin ufkunu açtığını söyledi.

Konuşmaların ardından, 27 Ağustos - 19 Eylül 2012 arasında 4 grup halinde düzenlenen eğitim programlarına katılarak, 'Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması', 'İş Fikri Geliştirme', 'Pazar Araştırması' ve 'Pazarlama Planlaması' gibi konularında eğitim olan 92 kursiyere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber