Bakan damadını soyanlar yakalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın damadı Murat Barış Mendev'in bankadan çektiği 500 bin lirayı park halindeki aracından çaldıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, hırsızlığı gerçekleştiren ve kimliği belirlenen üçüncü kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor. Mendev'in aracının takip ve soygun anları çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Şüpheli iki zanlı, soygun sonrası bir alışveriş merkezinin güvenlik kameralarına yansıdı. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kadıköy'de 21 Eylül Cuma günü meydana gelen olayda iş adamı Murat Barış Mendev, bankadan 500 bin TL çektikten sonra muhasebecisi ile birlikte Kadıköy'deki başka bir bankaya gelmişti. Bir süre bankada kaldıktan sonra otomobiline gelen Mendev, otomobilin kapılarının açık olduğunu ve içinde 500 bin lira bulunan çantanın yerinde olmadığını fark etmişti.

Hırsızlığın bildirilmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayın meydana geldiği yere yakın iş yeri ve bankaların güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, iki şüphelinin işadamını bir süre takip ettikleri, aracından ayrılmasının ardından da şüphelilerden birinin otomobilden çantayı alıp uzaklaştığı görüldü. Görüntülerdeki kişilerden elde edilen fotoğraf ile sabıkalı kişilerin albümündeki fotoğraflar karşılaştırılarak bu kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Erdinç Ç., Alibeyköy'deki bir arkadaşının evinin önünde polis ekipleriyle girdiği kovalamaca sonucu yakaladı. Yaya olarak ekiplerden kaçmaya çalışan Erdinç Ç. duvardan atlayarak bir ayağını kırdı. Erdinç Ç. hastanedeki tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Evinde kaldığı arkadaşı Erol A. da gözaltına alındı. Erol A.'nın evinde yapılan aramalarda çok sayıda mermi ele geçirildi. Çalınan paranın 200 bin liralık kısmı da Erdinç Ç.'nin göstermesinin ardından bir evin çatı katında bulundu.

Paranın diğer kısmının firari Ayhan Ş.'de olduğu öne sürüldü. Polis ekipleri firarı şüphelinin yakalanması çalışmalarını sürdürüyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Erdinç Ç. ile Erol A. Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber