'Çocuklara kapkaç yaptıran' suç örgütüne operasyon

Adana, Niğde, Mersin ve Mardin'de bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelindeki hırsızlık olaylarına yönelik 9 ay süren çalışmalarda suç örgütü elebaşı C.Ö'nün ve bazı üyelerinin, Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallelerinde, Doğu illerinden göç ederek şehre yerleşen ailelerin yaşı küçük çocuklarını korkutarak, hırsızlık, kapkaç ve dolandırıcılık gibi suçlarda kullandığını belirledi.

İstihbarat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Adana, Niğde, Mersin ve Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belirlenen 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyonda, Adana'da 21, Mersin'de 3, Niğde'de 1 ve Kızıltepe'de 1 kişi olmak üzere toplam 26 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütünün elebaşları, "teneko" lakaplı C.Ö ile R.A ve Y.Ç'nin de yakalandığı operasyonda, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 4 tabanca, 2 av tüfeği, 2 adet fişek, 13 kartuş, 2 çelik para kasası, 4 dizüstü bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi ve 1 LCD televizyon ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan zanlılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli hırsızlık, küçük yaştaki çocukları suça sürüklemek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Operasyonda ele geçirilen LCD televizyon Kızıltepe ilçesindeki sahibine teslim edilirken, 25 ayrı hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber