Emekli subaylar eylem yapacak
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu,
23-25 Eylül'de Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılması planlanan 'İmparatorluğun
Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri' başlıklı konferansı için yapacakları eylem
planlarını açıkladı. 500'ye yakın kişiyle katılacaklarını belirten Küçükoğlu,
şayet içeri alınmazlarsa kapıda 'alternatif toplantı' adında bir etkinlik yapacaklarını
söyledi. Üyelerinin yaş sınırını da göze alarak eylem planlarını hazırladıklarını
belirten Küçükoğlu, "Ayaklarımız dayanıncaya kadar orada toplantıyı sürdüreceğiz"
diye konuştu.
Vapurla Dolmabahçe'ye
Türkiye Emekli Subaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu ile orada olacaklarını ifade eden (TESUD) Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, konferansı düzenleyenlerin kimden nasıl destek aldıklarını belirten belgeler hazırladıklarını, bunları konferansın yapılacağı gün dağıtacaklarını söyledi. Anadolu Yakası'ndan kiralayacakları bir vapurla ikinci bir 'Kuleli Harekatı' yapmayı düşündüklerini açıklayan Küçükoğlu, "29 Ekim 1938 Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri, vapurla Dolmabahçe önünden geçerken hep bir ağızdan İstiklal Marşı söyleyerek Atatürk'ü selamladılar. Bizler de ilk olarak ellerimizdeki bayraklarla Dolmabahçe önünde İstiklal Marşı okumayı planlıyoruz. Sanırım bu girişim de bazıları için iyi bir mesaj olur" diye konuştu.
Üniversiten net bir mesaj yok
Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, hem arkadaşlarının toplantıya katılması, hem de kendisinin TESUD Genel Başkanı sıfatıyla panelist olarak görev alma isteğini, üniversite ve YÖK'e bir yazıyla bildirdiklerini ancak şimdiye kadar net bir cevap almadıklarını söyledi. Boğaziçi Üniversitesi'nden taleplerine ilişkin çelişkili cevaplar geldiğini söyleyen Küçükoğlu şunları söyledi: ''Boğaziçi Üniversitesi'nden talebimize ilişkin 'Konferansın bir Koordinasyon Kurulu var' denildi. Yer planlaması ve tertip işlerinin Bilgi Üniversitesi'nde olduğu, onlarla görüşmemiz gerektiği belirtildi. Ama onlarla konuştuğumuzda bize, 'Öyle bir şeylerden haberimiz yok' denildi. Yani oyalayıp duruyorlar.
Eğer burada Türkiye'nin geleceği tartışılıyorsa, her sivil toplum örgütü orada olmalı. Gerçekten dengeli bir görüşme olacaksa her görüşe saygı duyulması lazım. Demokratik olarak toplantıya katılmak istiyoruz ama bu engellenmeye mi çalışılıyor bir türlü anlamıyoruz. Artık bizzat kendimiz talepleri iletmek için uğraş vereceğiz."
Yeni Şafak