Lisede güvenlik kamerası devr başladı

Van'ın Gevaş ilçesinde, Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde güvenlik kamerası dönemi başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Deniz, güvenliği daha iyi sağlamak amacıyla okulun çeşitli bölgelerine kameralar yerleştirildiğini, böylelikle okula giriş çıkışların denetlendiğini belirterek, ?Daha güvenli bir ortamda eğitim yapabilmek amacıyla okulumuzun çeşitli bölgelerine 20 adet kamera taktırdık. Kameralarımız gece görüşlü olup, 24 saat kayıt yapabilmektedir? dedi.

İlçeye 2 kilometre uzaklıkta olması ve ihata duvarının bulunmaması nedeniyle okul giriş çıkışların daha önce sağlıklı bir şekilde yapılmadığını ifade eden Deniz, ?Pansiyonda kalan öğrencilerimizin hepsi kız öğrenciler. Bu nedenle buraya giren çıkanı yakından takip edebilmek amacıyla kameralı sisteme geçtik. Bu kameralar bize 14 bin TL'ye mal oldu. Biz bunun tamamen okul aile birliği ve kendi imkânlarımızla yaptırdık? ifadesini kullandı.

Deniz, daha önce okulun badanasının ve ses sisteminin de okul aile birliği tarafından yapıldığını dile getirerek, ?Okulumuz, 262 öğrenci kapasitelidir. Bu öğrencilerin 162'si yatılıdır. Şuan pansiyonumuzda 110 öğrencimiz kalıyor. 52 öğrenciyi daha burada barındırmak amacıyla taşıma kapsamına giremeyen köylerde 1 Ekim'de yapılacak sınav sonrasında 52 öğrenciyi daha yatılıya alacağız? şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber