Erzurum Valiliği: 2 işçinin hayati tehlikesi devam ediyor

Erzurum Valiliği, önceki metan gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1 kişinin ölmesi ve 3 işçi ile 6 sivil savunma görevlisinin yaralanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik, Ankara ve Trabzon'a sevk edilen 2 işçinin hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Açıklamada ?28 Eylül 2012 günü (dün) saat 22.10 sıralarında İlimiz Merkez Çaykara Caddesi üzerinde, Çaykara İş Merkezinin yan tarafında yapılmakta olan Atık Su Kanalı (kanalizasyon borusu) inşaatında, kanal içerisinde çalışan 4 işçi, biriken metan gazı nedeniyle baygınlık geçirerek kanal içerisinde mahsur kalmışlardır? ifadelerine yer verildi.

Olay yerine çok ivedi olarak Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, İtfaiye, 112 Acil ve Palen Doğalgaz ekipleri sevk edildiğini belirten Valilik, "Ekiplerin çalışması sonucu ilk etapta 2 işçi, daha sonra ise diğer 2 işçi sağ olarak çıkarılmıştır. İşçilerden 1993 doğumlu Kahramanmaraş - Göksun doğumlu Ömer Keleş hastanede hayatını kaybetmiştir." bilgisini verdi.

Olayda metan gazından zehirlenen 1993 Osmaniye doğumlu Aytekin Dursun Çakmak şuuru açık şekilde ambulansla Trabzon'a sevk edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "1994 Hatay Erzin doğumlu Emrah Kundakçı ise Ambulans uçak ile gece saat 04.52 de Ankara'ya sevk edilmiştir." ifadesi kullanıldı. Her iki işçinin de hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi: "Diğer yaralılar 1979 Osmaniye doğumlu Kenan Özdere ve 1981 Osmaniye doğumlu Halil İbrahim Çakmak'ın ise sağlık durumları iyi olup hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edilmişlerdir. İşçilerin kurtarma çalışmalarını yürüten Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinden Tahsin Efe, Onur Özkan, Kürsad Polat, Zafer Kalçık, Mehmet Kayacık ve Hikmet Bartan'ın ise durumları iyi olup, hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edilmişlerdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber