Siirt Fıstık Festivali devam ediyor

Siirt Belediyesi tarafından 'Diller ve Kültürler Botan Doğası'nda Buluşuyor' sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Siirt Fıstık Festivali, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival kapsamında Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, Siirt Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Türkiye'nin artık kalıcı bir barışa ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin en güzel doğasına sahip olan Botan ilimizin fıstıklarını ve doğasını tanıtmak, uğradığı hakareti gidermek için Siirt Fıstık Festivali'ni düzenliyoruz. Belediyeye geldiğimiz ilk yılda birincisini düzenlediğimiz ama 2 ve 3'üncü yılımızda nahoş olayların yaşanmasından kaynaklı düzenleyemediğimiz festivalimizin 2'ncisini düzenliyoruz." dedi.

"BU GEÇ OLSA DA DEVLET ADINA YAPILAN BİR ÖZ ELEŞTİRİDİR"

Siirt Valiliği''nin Siirt girişindeki, "Türk, öğün, çalış, güven" tabelasını kaldırmasının devlet adına bir öz eleştiri olduğunu savunan Sadak, "Valimiz çok geç olsa da son günlerde devlet adamına yakışır öz eleştiride bulundu. Ne yaptı 'Türk, öğün, çalış, güven' tabelasını kaldırdı. Bu geç olsa da devlet adına yapılan bir öz eleştiridir. Bir gerçeğin kabulüdür." diye konuştu.

Türkiye'nin gerçekleri kabul eden ve kalıcılaştıran kişilere ihtiyacı olduğunu aktaran Sadak, "Başbakana Siirt ve bölge adına şunu net olarak ifade edebiliyorum: Yarın Oslo görüşmelerinin kalıcı olarak devam etmesi için sağlam adımların atılması gerekiyor. Bu festivalin barışa vesile olmasını diliyorum ben. Barış kiminle gelirse gelsin görüşmeler başlasın. Gençler ölmesin." şeklinde konuştu.

Resepsiyona, Kızlar Tepesi Anfi Tiyatro'da düzenlenen dengbej dinletisi ile devam edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber