Aydın'daki suç örgütüne yönelik operasyon

Aydın'ın Çine ilçesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan ancak savcılığın yaptığı itiraz üzerine tutuklanan 4 kişi, yeniden salıverildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çine Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "tefecilik yapmak", "zorla çek ve senet imzalatmak ve tahsil etmek" iddialarıyla 11 Eylül'de gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemece serbest bırakılan ancak daha sonra savcılığın itirazı üzerine tutuklanan S.Y, D.C, B.B, ve Ç.A, avukatlarının bir üst mahkeme Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonucu yeniden serbest bırakıldı.

Bu kararla birlikte operasyonda tutuklu şüpheli kalmadı.

Suç örgütü kurarak "tefecilik" ve "zorla çek ve senet imzalatma" suçlarını işledikleri iddia edilen kişilere yönelik 11 Eylül'de düzenlenen operasyonda, 10 kişi Aydın'da, 1 kişi de İzmir'de gözaltına alınmış, gözaltına alınan zanlıların 4'ü savcılık, 7'si de mahkemece serbest bırakılmıştı. Mahkemece serbest bırakılan zanlıların serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz üzerine 4 kişi tutuklanmıştı.

Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber