Üniversite öğrencilerinden örnek davranış

Türkiye'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir köy okulunu onarıp boyadı. Günlerini okulun bahçesinde kurdukları çadırda geçiren üniversiteliler, aynı zamanda öğrencilerin sağlık taramasını da yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da gerçekleştirilen projede; Uludağ, Bilkent, Hacettepe ve Başkent Üniversitelerinde öğrenim gören yaklaşık 100 üniversite öğrencisi, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Taşpınar Köyü İlköğretim Okulu'nun onarımını ve boyasını gerçekleştirdi. Aralarında tıp fakültesi öğrencilerinin de olduğu grup, minik kardeşlerinin sağlık taramasını da yaparak tespit ettikleri hasta çocukların tedavisi için çalışma başlattı.

Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Uludağ ile Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Cüneyt Özakın'ın da katıldığı sorumluluk projesi kapsamında Taşpınar İlköğretim Okulu binasının bazı bölgelerinde onarım çalışması yapılırken, okulun iç ve dış boyası tamamlanarak binaya yeni bir görünüm kazandırıldı.

Gürsel Uludağ, köy okulunun böyle bir çalışmaya çok ihtiyacı olduğunu belirterek, "Üniversite öğrencisi kardeşlerimizin yürüttükleri bu önemli projede okulun eksiklikleri giderilmeye çalışılıyor. Öğrenci kardeşlerimiz buldukları sponsorlar sayesinde okulumuzda iyileştirme çalışmaları yapıyor. Öğrenci kardeşlerime bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Öte yandan okulun bahçe duvarının olmayışı çocuklarımız için büyük bir tehlike arz ediyor. Zaman zaman çocuklarımız yola çıkarak ezilme tehlikesi yaşıyor. Bu konuda da yetkililerden ilgi bekliyoruz" dedi.

Üniversite öğrencileri, okul bahçesine kurdukları kamp çadırlarında konaklayarak okulda 3-4 günlük bir çalışma yapacaklarını ve ayrıca yanlarında getirdikleri kırtasiye ve kitapları da minik öğrencilere teslim edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber