Şehitlikleri görmeyen kalmayacak

Çanakkale'nin ilçe ve köylerinde yaşayan vatandaşların Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve savaş alanlarını gezmeleri için düzenlenen proje sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, ilçe ve köy ziyaretlerinde şehitlikleri göremeyen, bugüne kadar gezme fırsatı bulamayan vatandaşlara şehitlikleri gezdirmek için verdiği sözü tuttu. Çanakkale Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünce "Çanakkale Köyleri Çanakkale Şehitliklerini Geziyor" projesi hazırlandı. Böylece Çanakkale merkez ve ilçelerine bağlı köylerde ikamet eden ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaret etme imkanı bulamayan vatandaşlara, Çanakkale Savaşlarının geçtiği tarihi mekanları, şehitlik ve müzeleri ziyaret etme imkanı veriliyor.

Proje kapsamında ilk Ayvacık ilçesine bağlı Tuztaşı köyünde yaşayan vatandaşlar, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezdi. Şehitlikleri gezen Tuztaşı köyü sakinleri, gezi dönüşü Vali Güngör Azim Tuna'ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Vatandaşlar, "Bugüne kadar şehitlikleri görme fırsatımız olmamıştı. Tarihi alanları yakından görmüş olduk" diyerek Tuna'ya teşekkür etti.

Vali Güngör Azim Tuna, "Köyleri gezilerimiz sırasında şehitliklerimizi görmeyen vatandaşlarımıza söz verdik.

Şehitlik ziyaretlerine ilk olarak Tuztaşı köyümüzden başladık. Şehitlikleri gezmek isteyen vatandaşlarımıza gezi düzenlemeye devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber