Afrikalı öğrenciler, sağlık taramasından geçirildi

Kuraklık ve açlık nedeniyle okuyamayan Somali, Uganda, Kenya ve Etiyopyalı öğrencileri, eğitimlerine devam ettirmek için Türkiye'ye getiren Kimse Yok Mu Derneği, 20 Afrikalı öğrenciyi Samsun'da sağlık taramasından geçirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Anadolu Hastaneleri'nde genel sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler, Özel Feza Eğitim Kurumları'nda eğitim görecek.

İhtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Kimse Yok Mu Derneği, hayırseverlerin yardımıyla topladığı burslarla, 2 yıldır Samsun'da eğitim gören Afrikalı öğrencileri okutuyor. 20 öğrencinin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye devam eden dernek, bu kapsamda misafir öğrencileri periyodik sağlık taramasından geçiriyor.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, "Derneğimizin desteklediği, Özel Feza Eğitim Kurumları'nın da eğitimlerini üstlendiği öğrencilerimizi rutin olarak sağlık kontrolünden geçirdik. Sağlık sponsorumuz olan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde gerçekleşen muayenede, öğrencilerimize genel bir tarama yapıldı. Muayenede emeği geçen hastane yöneticilerine, doktorlarımıza, hemşire ve personele çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Sosyal sorumluluk anlayışı içinde yardım kuruluşlarının taleplerini değerlendirdiklerini ve ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını dile getiren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, "Çocuklarımızın genel sağlık taraması yapıldı. Dahiliye, Göz ve Kardiyoloji bölümleri olmak üzere doktorlarımız tarafından muayeneleri gerçekleşti. Kimse Yok Mu Derneği tarafından bize gelen bu öğrencilerimizin sağlık sorunlarında her zaman yanlarında olmaya hazırız. Çocuklara eğitimlerinde başarılar dilerken, Kimse Yok Mu Derneği'nin yapmış olduğu çalışmalar için de kendilerini tebrik ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri Serdar Ercoşkun ile muayeneye gelen öğrencilere, Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Güner Armutlu yakın ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber