Kantinlerde denetimler sürüyor

Kazan Belediyesi zabıta ekipleri ve gıda mühendisi, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla ilçede bulunan tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının kantinlerini denetledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetimler sırasında zabıta ekipleri ve gıda mühendisi işletmecilere öğrencilerin daha sağlıklı beslenebilmeleri için okul kantinlerinde meyve satışının da yapılması gerektiğini hatırlatarak, taze meyvelerin saklanma koşullarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Gıda maddesi üreten ve satan tüm işletmeler gibi kantinlerin de yıl boyu belli aralıklarla denetleneceğini vurgulayan zabıta ekipleri, evraklarında eksiklikler olan işletmelere de eksik evraklarını tamamlamaları konusunda uyarıda bulundu. Yapılan denetimlerde öğrencilerin daha sağlıklı ve doğru beslenmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl çıkarılan cips patates kızartması ve gazlı içeceklerin satışını yasaklayan genelgeye okul kantinlerinin uyduğu görüldü.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de okul kantinlerine yönelik yaptıkları denetimleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aralıksız olarak sürdüreceklerini söyledi. Ertürk, amaçlarının işyerlerinin faaliyetlerini ruhsatlı bir şekilde yürütmelerini, özellikle gıda maddesi üreten ve satan esnafın hijyen kurallarına uymalarını sağlamak ve toplum sağlığını tehlikeye atacak davranışlarda bulunmalarını önlemek olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber