Geleceğin mesleklerini uzaktan eğitime açtılar

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in yıllar önce dile getirdiği 'Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik' sözü hala kulaklarda çınlarken, eğitim alanında teknolojinin kullanımıyla önemli mesafe kat edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te kurulan ilk vakıf üniversitesi olan Zirve Üniversitesi de teknolojiyi kullanarak, Türkiye'de uzaktan eğitime yeni bir soluk getirdi. Üniversite, geleceğin meslekleri arasında gösterilen bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri bölümleriyle ilgili ilk kez uzaktan eğitim programı açıp, öğrencilerini de kabul etti.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, örgün eğitimin sunduğu olanakların hemen hemen tümünü sunduklarını belirterek, bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerin, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada kabul göreceğinin altını çizdi.

Uzaktan eğitim alanında üç ayrı yüksek lisans programında eğitim veren Zirve Üniversitesi, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri bölümlerine ilk öğrencilerini kabul etti. Üniversite, yüz yüze yaptığı sınavlar için de Gaziantep, Ankara ve İstanbul'u merkez olarak belirledi. Öğrenci bunlardan herhangi birini seçebilecek. İlerleyen günlerde sınav merkezleri sayısının da artırılması planlanıyor.

'Uzaktan Eğitim Lisans Programları'nda örgün eğitim programlarıyla aynı müfredatı işlediğini belirten Zirve Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Özkan, öğrencilere verilecek diplomaların, örgün eğitim lisans programları mezunlarına verilen diplomalarla aynı olacağını söyledi. Özkan, "Uzaktan Eğitim Lisans Programları' özellikle çalışanlar için uygun bir alternatif. Dersler akşam vakitlerinde yapıldığı için öğrenciler rahatça derslere girebiliyor. Aynı zamanda bir başka lisans programından veya önlisans programından mezun olanların ikinci bir meslek edinmeleri için önemli bir fırsat. Başka bir şehirde eğitim görmek istemeyenler ve yurt dışından başvuranlar için de önemli bir seçenek." diye konuştu.

ÖRGÜNDEN TEK FARKI SANAL SINIFLAR, LABORATUVARLAR

Örgün eğitimin sunduğu olanakların hemen hemen tümünü sunduklarının bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa da mühendislik öğretiminin vazgeçilmez bir unsuru olan laboratuvarların, Zirve Üniversitesi Uzaktan Eğitim Lisans Programı'nın da bir parçası. Sanal laboratuvarlar öğrencilerimizin hizmetine sunulacak." dedi. Eğitim sistemi hakkında bilgi veren Kısa, "Öğrencinin hem öğretim üyeleri hem de diğer arkadaşlarıyla iletişimini sağlayan bir Öğrenim Yönetimi platformuna sahip. Mesajlar, ödevler, projeler, sınavlar, sanal sınıf dersleri gibi faaliyetler bu platform üzerinden yürütülür. Her ders için ayrı birer ders içeriği hazırlanmıştır. Bu içerik bir tür elektronik kitaba benzer. Öğrenci bu içerikten okuyarak ders ile ilgili bilgileri alır. Her dersin sanal sınıflarda canlı dersleri yapılır ve bu derslerde öğretim elemanı kamera karşısında dersi canlı olarak anlatır. Öğrencilerin sorularına cevap verir. Öğrenci kendi kamerasını açarak sınıfa bağlanabilir. Dönem içindeki ara sınavlar internet üzerinden online sınavlar biçiminde yapılır. Dönem sonunda yüz yüze sınavlar yapılır." şeklinde konuştu.

Eğitim dilinin Türkçe olduğunu ifade eden Kısa, " Bilgisayar Mühendisliği 218,884 puan, yönetim bilişim sistemleri tam burslu 305,847 puan ile kapattı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber