Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: Yerköy'de 500 bin dekar alanda ekim yapılacak

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ilçe genelinde hububat ekimine başlandığını ve bu yıl 500 bin dekarlık alanda ekim yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada ilçede hububat ekim döneminin başladığını belirterek, "Yerköy bölgemizde yaklaşık 850 bin dekar ekilebilir tarım alanımız bulunmaktadır. Her yıl 500 bin dekar alanda hububat ekimi yapılmaktadır. Kalan 350 bin dekarlık alan ise nadasa bırakılarak bir sonraki seneye ekilmektedir." dedi.

Hububat ekecek çiftçileri toprak analizlerini yaptırmaları konusunda uyaran Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Ekilecek buğdayın sertifikalı tohum olması hem kaliteyi hem de üretimi artırmaktadır. Bu bakımdan sertifikalı tohumluk kullanılması oldukça önem arz etmektedir. Çiftçilerimiz kendi hububatından aldığı tohumu mutlaka ama mutlaka selektöre götürerek elekten geçirmesi gerekir. Çünkü selektörden geçirilmeden ekilen buğday, ekim esnasında mibzerlerin gözlerini tıkar, çiftçi bunu fark edemeyerek tarlasına istenilen ayarda tohum atmamış olur. Yine aynı şekilde tarlanın dönümüne kaç kilo gübre atılması gerekir bunu bilmemiz gerekir. Bu da ekilecek tarlanın önceden toprak analizinin yapılmasıyla daha iyi ortaya çıkacaktır. Gübreyi eski usullerle babadan görme yöntemlerle eksik yada fazla atılması ürün kaybına neden olduğu gibi tarlaya da zarar vermektedir. Bu yüzden çiftçimiz bu hususlara dikkat etmesi gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber