Okul sütü dağıtımına 2. yarıyılda başlanacak

Haber Giriş : 02 Ekim 2012 10:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, geçen yıl okul sütü dağıtımında yaşanan aksaklıklar nedeniyle bu yıl 2. yarıyılda haftada 3'er gün olmak üzere özel okullar dahil tüm okullarda daha kapsamlı yapılacağını kaydetti.

Bakan Dinçer, ilk olarak Kırıkkale Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Ali Kolat'tan kentle ilgili bilgi aldı. Bir gazetecinin okul sütü projesinin bu yıl yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Süt dağıtımı devam edecek. İkinci yarıyıl yapacağız. Haftada üç gün yapacağız. Geçtiğimiz seneki yaptığımız uygulamalardan elde ettiğimiz geri bildirimlerden hareketle karar verdik. Haftada beş gün biraz çok oldu gibi görüldü. Dolayısı ile bu yıl haftada üç gün dağıtacağız. Ama kapsamını genişleterek, sadece kamu okullarındaki çocuklarımız değil tüm özel okullarımıza da dağıtımını gerçekleştireceğiz. Böylece kapsamı daha geniş ama haftada üç gün olmak üzere ikinci dönemden itibaren dağıtmaya başlayacağız" dedi.

BAKAN DİNÇER ÜNİVERSİTE AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Bu kadar üniversite açmaya gerek varmıydı' tartışmalarının aslında ne kadar anlamsız kaldığını Kırıkkale'de görülebileceğini belirtirken, Biz bu ülkede üniversite açmaya devam edeceğiz, arz ve talebi karşılayacak şekilde sağlamayı sürdüreceğiz. Büyük illerde derslik sorunumuz var dedi. dinçer, dershanelerin kapatılması konusunda çalışmaları bulunduğunu da kaydetti.

Kırıkkale Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılış törenine katılan Bakan Dinçer, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti, kendisine ünlü ressam Rami Pahlivanlı'nın yaptığı yağlıboya tablosu hediye edildi. Valilik makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, derslik sorunun her zaman olduğunu belirtirken, konunun 4+4+4 sistemiyle bağdaştırılmaması gerektiğini, kiralama yöntemleriyle çözüleceğini kaydetti, şunları söyledi

BÜYÜK ŞEHİRLERDE DERSLİK SORUNUMUZ VAR

4+4+4 dediğimizde tek bir şeyden bahsetmiş olmuyoruz. Derslikten, müfredattan, öğretmenlerden bahsetmiş oluyoruz. Okullarımızın fiziki olarak ilkokul, ortaokul ve lise diye ayrılmış olmalarından bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun her birisi için ayrı ayrı cevap vermek lazım. Önce şunu söylemeliyim. Tüm Türkiye'de aşağı yukarı 70 ilimizde hem okulların bölünmesi, hem de derslik itibariyle bakıldığı zaman herhangi bir sorun yaşamadık. Belki ufak tefek sorunlar büyük bir camia içerisinde olabilir, ama temelde önemli bir sorunumuz yok. Büyük illerimizde derslik sorunumuz var. Ancak bunu doğrudan doğruya 4+4+4 sistemi ile bağdaştırmak doğru değil. Çünkü ondan önceki dönemlerde de yine derslik sorunumuz vardı. Biz bunları elimizden geldiğince hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kamu özel ortaklığı ve kiralama yöntemleri daha hızlı çözeceğimizi var sayıyoruz.

AA-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber