Kampüs yerine lokal yerleşke

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi'nin gelişimi açısından kampüs yerine lokal yerleşkeler oluşturulmasını benimsediğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında Mimarlık Fakültesi yöneticilerinin şehir merkezine yakın bir alana kampüs yapımı konusundaki görüşlerinin hatırlatması üzerine konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Özdemir, üniversitenin yapılanma sürecinde diğer yöneticilerle yaptıkları görüşmelerde Amasya'nın butik özelliğini koruyan ve şehir üniversitesi olabilecek bir yerleşke oluşması konusunda fikir birliğine vardıklarını anlattı. Özdemir, "Tek bir noktada kampüs yerine şehrin birkaç bölgesinde lokal yerleşkeler oluşturarak üniversite eğitiminin şehrin kültürel yapısından da etkilenmesini istiyoruz" dedi.

Üniversiteyi sosyoekonomik ve kültürel gerekçelerin de etkisiyle şehrin merkezinden uzaklaştırmayı prensip olarak uygun görmediklerini vurgulayan Başkan Özdemir, mevcut fakültelerin fiziki yapılanmasından da sıkıntının olmadığını kaydetti.

Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman'da dağınık, butik üniversite yapısının Amasya'ya daha fazla faydası olacağı kanaatinde olduğunu bildirdi.

Hafta sonu katıldıkları Ak Parti 4. olağan kongresinin büyük bir coşkuyla gerçekleştiğine değinen Salman, "Büyük Millet, büyük güç, hedef 2023 vizyonu ve misyonu ile temellendirilen kongremiz fevkalade coşkulu ve duygulu bir atmosfere sahne olmuştur" diye konuştu.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen ile parti yöneticileri de katıldı. - Amasya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber