Ömer Dinçer çözemedi, Faruk Çelik çözer mi?

Memur kadro derecelerinde 1960'lı yılların sistemi uygulanmaktadır. Bir memurun 5. dereceden 4. dereceye yükselmesine Bakanlar Kurulu, 4. dereceli memur kadrosunun A ilinden B iline tahsisine ise Devlet Personel Başkanlığı karar vermektedir. 1984 yılında yürürlüğe giren sistem artık bir an önce çözümlenmeli. Zira her gün bu iş binlerce yazışma yapılıyor, gereksiz mesai harcanıyor...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manşet detayında da belirttiğimiz üzere dolu ve boş kadro değişikliği işlemine Bakanlar Kurulu Karar vermektedir. Bir kurumun 5. derecedeki mühendis kadrosunun 4. dereceli bir mühendis kadrosu ile değiştirilmesine o kurum tek başına karar verememektedir. Kurum temsilcisinin yanı sıra Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının da Olur'u da aranmakta, ayrıca dosyanın bir de Başbakanlıkça uygun görülmesi gerekmektedir. Bunlar tamamlandıktan sonra tüm bakanlar da tek tek imza vermelidir.

10 yıldır bu sistem değişmelidir diyoruz ama ne Mehmet Ali Şahin, ne Murat Başesgioğlu ne Ömer Dinçer sorunu çözememiştir. Herkes sistemin çok merkeziyetçi olduğu konusunda hem fikir ama çözebilen yok. Şimdi sıra memurdan sorumlu Bakan Faruk Çelik'tedir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi sorunun çözümü için yasal düzenleme gerekmektedir. Bakanlar Kurulu bu sorunu çözebilir. Detaylar için tıklayınız.

Ayrıca bir de tenkis tahsis sorunu vardır. Bu da tüm kurumların personel birimlerinin muzdarip olduğu bir sorundur. Bir tenkis tahsis için yüzlerce yazışma yapılmaktadır. Bunun içinde gerekli mevzuat değişikliği yapılarak bu sorun da bir an önce çözülmelidir.

Samsun Defterdarlığı Personel Müdürü Mustafa Doğan tarafından hazırlanan dosyayı görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber