Toplumun yüzde 96'sı fiziksel aktivite yapmıyor

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hayrettin Düşüktaş, Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rapora göre toplumun yüzde 96'sının fiziksel aktivite yapmadığının ortaya çıkarıldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Parkı'nda düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışmaları ile yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 2014 yılına kadar bir çok alanda faaliyetler düzenlendiğini söyleyen Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hayrettin Düşüktaş, "Bakanlığımız tarafından yayınlanan 'Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım' araştırma raporuna göre toplum genelinde düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların oranı yüzde 3.5'tir. Diğer bir deyişle toplumun yüzde 96.5'i fiziksel aktivite yapmamaktadır" diyerek şu şekilde konuştu:

"Dünya Sağlık Örgütü, bireylerin fiziksel olarak aktif olması için günlük 10 bin adım atmasını önermektedir. Fiziksel aktivite bireysel olarak kronik hastalıkları önlemede toplumsal olarak halk sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber