Akçakale'ye yine Suriye topu düştü: 5 ölü, 13 yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akçakale ilçesine top mermisinin düşmesi sonucu ölen anne, 3 çocuğu ve bir kadının kimlikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, öğleden sonra meydana gelen patlama sırasında Yeni Mahalle'deki evinin önünde bulunan anne Zeliha Timuçin (39) çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçin ile Gülşah Özer (40) olay yerinde hayatını kaybetti.

Patlama sırasında yaralananların ise Meryem (10), Aysel ve Hatice Timuçin, Özlem Özer, Mustafa Berkant, Mehmet Sonuç, Şeyma Özer ile başkomiser Ali Çolak, polis memurları Deniz Çakır ve İskender Türker olduğu öğrenildi.

Tedavileri devam eden yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin ise sağılık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'ne, Suriye'den atılan top ve havan mermileri düştü. Caddeye düşen mermilerin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Suriye'de ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar 2 haftadır sürürken, Akçakale'de korkulan oldu. Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi'nde çatışmalar bugün öğle saatlerinde yoğunlaştı. Bir süre önce muhaliflerin eline geçen Telebyad İlçesi'ne saldırıya geçen ordu birlikleri, top atışları başlattı.


* Başbakanlıkta 'Akçakale' toplantısı
* Türk topçu bataryaları Suriye'ye uyarı atışı yapıyor


HAVAN VE TOP MERMİLERİ

Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'ye top ve havan mermileri düştü. Saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine bir havan mermisi düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü. İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Olay nedeniyle ilçede büyük panik yaşanırken, Şanlıurfa'dan çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisi Akçakale'ye sevk edildi. Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgere gitmeleri konusunda uyardı.

Akçakale İlçesi'nde 28 Eylül günü havan mermisi düşmüştü. Hürriyet Mahallesi'nde iki evin arasına düşen havan mermisi 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.

ÖLÜ SAYISI 5

Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'nin en işlek yeri İstasyon Caddesi'ne düşmesi sonucu ilk anda 3 olarak açıklanan ölü sayısı 5'e çıktı. Ölenlerin bir anne ile 4 çocuğu olduğu, olayda 2'si polis 13 kişinin de yaralandığı belirtildi.

AKÇAKALE'DE GERGİNLİK

Akçakale'de bir grup vatandaş Kaymakamlığa yürümek istedi. Polis biber gazı kullanarak grubu dağıttı.

ERDOĞAN ŞANLIURFA VALİSİ'Nİ ARADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale'ye top mermisinin düşmesi olayına ilişkin Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç'i arayarak bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, Doğu-Batı Enstitüsü ile 20-20 Yatırım Derneği heyetini kabulünün ardından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düşen top mermisiyle ilgili Vali Güvenç ile Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ı arayarak bilgi aldı.

DAVUTOĞLU, BAKANLIK'TA BÜROKRATLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriye ordusuna ait top mermisinin patlaması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olay nedeniyle programlarını iptal etti. Alınan bilgiye göre Bakanlık bürokratlarıyla biraraya gelen Davutoğlu, durum değerlendirmesi yapıyor.

DAVUTOĞLU, BM'Yİ ARADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek, yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'den olayla ilgili bilgi almasının ardından telefonla BM Özel Temsilcisi Brahimi'yi aradı.

Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi veren Bakan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda bürokratlarla toplantı halinde olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha önce planlanan bazı programlarını da Akçakale'deki olay sonrası iptal etti.

ORG. ÖZEL-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akçakale'de Suriye'den gelen bir top mermisinin ölümlere sebep olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Şanlıurfa Valisi'nden bilgi aldı.

TBMM'DEN KINAMA

TBMM Genel Kurulu, Akçakale'de yaşanan olayın ardından olayı kınadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber