Fethiyeliler, 'Hareket Edivcez Gari' deyip yürüdü

Toplum Sağlığı Merkezi Fethiye Sorumlu Tabibliği tarafından 'Dünya Yürüyüş Günü' kapsamında 'Hareket Edivcez Gari' temasıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen yürüyüşle kutlandı. Obezite ile mücadeleye dikkat etmek için gerçekleştirilen yürüyüş, Fethiye Sağlık Müdürlüğü önünden başladı. 'Hareket Edivcez Gari' temasıyla gerçekleştirilen yürüyüşe İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Fatma Turgut ve vatandaşlar katıldı. Şehir merkezini devam ederek, kordon boyunda son bulan yürüyüşe katılanlar, günün anlam ve önemini anlatan dövizler taşıdı.

Bireylerin, düzenli fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Fethiye Sağlık Müdürü Uğur Çomak, son günlerde fiziksel aktivite konusunda yaşanan yetersizliğe dikkat çekti. Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının sağlığın korunması açısından önemli olduğuna işaret eden Çomak, "Kardiyovasküler, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için günde 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması yeterli olacaktır. Orta şiddetteki fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitelerdir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber