Diyarbakır'da bomba yüklü araç ele geçirildi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan bir araçta yüklü miktarda patlayıcı olduğu belirlendi, sürücü gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün gece kent merkezinde durumundan şüphelenilerek güvenlik güçlerince takibe alınan araç, bir süre devam eden çalışmaların ardından durduruldu.

Araçta yapılan aramada, bagaj kısmında tüp içerisine yerleştirilmiş yüklü miktarda patlayıcı ele geçirildi, araç sürücüsü gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen sürücünün sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Muhabir: İbrahim Yakut / Behçet Güngör

Yayıncı: A. Fatih Tekcan

?KUZEY IRAK KAMPLARINDA GETİRİLEN SİLAHLAR ÖRGÜT MENSUPLARININ ELİNE GEÇMEDEN YAKALANDI?

(İHA) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, polis ekiplerinin yaptığı operasyonla Kuzey Irak'ta PKK kamplarında temin edilen 18 adet kaleşnikof silahın örgüt mensuplarının eline geçmeden yakalandığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven, PKK terör örgütüne ait silahların yakalandığı operasyonla ilgili basın toplantısı düzenledi. Vali Toprak konuyla ilgili, ?Kuzey Irak'taki kamplardan temin ettiği silah ve mühimmatı ilimiz kırsal alanında bulunan örgüt mensuplarına aktaracağı tespit edilen 1 kurye ve 4 yardım ile yataklık yapan şahıs Mardin Diyarbakır Karayolu üzerinde Pazartesi günü gece yakalanmışlardır. Şahısların minibüsünde yapılan aramalarda 18 adet Kaleşnikof uzun namlulu silah, bin 369 adet Kaleşnikof mermisi, bin 744 Bixi silahına ait mermi, 37 adet el bombası kılıfı, 1 adet örgüt mensuplarının giydiği elbise, 1 adet cep telefonu ve 1 el feneri ele geçirildi? dedi.

Yapılan başarılı operasyon sonucu bölücü terör örgütünün il ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirmesi muhtemel bir çok saldırının önüne geçildiğini belirten Vali Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven ve ekibine teşekkür etti.

Vali Toprak ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla KCK dosyasında haklarında yakalama kararı bulunan şahıslarla ilgili Diyarbakır, Bingöl ve Malatya illerinde 8 şahsın yakalandığını ve yine KCK operasyonu kapsamında Siyaset Akademisi kursuna katılarak eğitim alan şahıslara yönelik yapılan bir diğer operasyonda ise Diyarbakır, Mersin, van, Şırnak ve Şanlıurfa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda da 8 ayrı şahsın yakalandığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber