1 liralık gaspa 5 yıl hapis

Eskişehir'de okuldan çıkarak yurduna gitmek isteyen bir öğrencinin zorla 1 lirasını aldığı iddia edilen sanık, 5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde 2006 yılında meydana gelen olayda, akşam okuldan çıkan O.Ç.(14) arkadaşıyla birlikte kaldığı yurda gitmek için yürümeye başladı. İddiaya göre, O.Ç., Akarbaşı Kavşağı Odunpazarı Evleri'ne geldiğinde yanlarına gelen İ.E.(15), ?Neden artist artist yürüyorsunuz' şeklinde laf attı. Tartışmanın ardından çıkan kavgadan sonra O.Ç. olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İ.E.'nin kaçan O.Ç.'yi kovalayıp yakaladıktan sonra tehdit ederek zorla 1 lirasını aldığı ileri sürüldü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Olay sonrası yakalanan şüpheli İ.E. yağma ve gasp suçlamasıyla Eskişehir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam ediyor. Olay nedeniyle O.Ç., sanıktan şikayetçi olmadı. Tutuksuz olarak yargılanan sanık İ.E., duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Savcı mütalaasında olay tarihinde yaşı küçük olan sanık İ.E. hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber