Kayseri'de eylül ayında kaybolan 98 çocuktan 88'i bulundu

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, eylül ayında aileleri tarafından kayıp oldukları bildirilen 98 çocuktan 88'ini buldu. Henüz bulunamayan 10 çocuğun aranmasına devam ediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çocukların evlerinden veya yerleştirildikleri kurumlardan; yoksulluk, şiddet, çocuk işçiliği, istismar, ihmal, kötü ebeveynlik, ailede şiddetli geçimsizlik, sıcak aile ortamından, sevgiden, ilgiden ve şefkatten mahrum olarak büyümeleri, ailelerin parçalanması ya da okulda başarısız olmalarıyla ilgili baskılar sonucunda zorunluluk hissederek evlerini terk edebildiklerine dikkat çekildi.

Evden uzak kalan çocukların kendilerini koruyup kollayacak durumda olmadıklarından çevreden gelebilecek tehlike ve tehditlere karşı açık hale geldiğine işaret edilen açıklamada, çocukların savunmasız kalarak suça sürüklendiğine ya da suça maruz kalarak çoğunlukla telafisi olmayan sonuçlarla karşılaştığına dikkat çekildi.

Aileleri uyaran polis, çocuğun evden kaçtıktan sonra onu eve bağlama çarelerini aramak değil, evden kaçmasına yol açan tutum ve davranışlardan kaçınmak olması gerektiği uyarısında bulundu. Aile içinde kendisini mutlu ve değerli hisseden bir çocuğun evden kaçmayı düşünmeyeceği hatırlatılan açıklamada, anne ve babalara şu uyarılar yapıldı: ?Çocuğun ruhsal ve sosyal gelişimi için sevgi, ilgi ve güven duygusu çok önemlidir. Çocuğun ruhsal ihtiyacı olan sevgi ve ilgi, maddi imkânla ilgili değildir. Çocukların evden kaçmasının önüne geçilmesindeki en önemli unsur, anne ve babaların çocuklarına güven duygusu vermesi, onları desteklemesi ve her zaman yanlarında olduklarını hissettirmeleridir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizi kötü alışkanlıklar ve zararlı ortamlardan uzak tutmada öncelikle ailelere büyük görev düşmektedir. Ailelerin çocuklarına gösterecekleri sevgi, ilgi ve şefkat onları birçok olumsuzluktan uzak tutacaktır.?

Kayseri'de kayıp olduğu bildirilen 98 çocuktan 63'ünün kız, 35'inin ise erkek olduğu, polisin yaptığı çalışma sonucu bunlardan 88'inin bulunarak ailelerine teslim edildiği belirtildi. Halen kayıp olan 8'i kız 10 çocuğun bulunması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber